Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 травня 2018, 13:29

Workhorse представила перший успішний політ пасажирського дрона. Відео

Перший політ SureFly відбувся в місті Цинциннаті в США. Компанія Workhorse опублікувала відео, де пристрій піднявся в повітря на кілька метрів.

Перший політ SureFly відбувся в місті Цинциннаті в США.
Фото: workhorse.com

Як зазначили розробники, це величезний успіх і імпульс для подальших розробок у цій галузі, повідомляє Хайтек.

Компанія сподівається, що до 2020 року пасажирский пристрій зможе конкурувати з концепцією повітряного таксі Uber, і іншими компаніями, які планують виробництво подібних транспортних засобів.

«Він розроблений, щоб бути дешевше, безпечніше і легше, ніж вертоліт. Причина, по якій у кожного немає вертольота в їх гаражі, пов'язана з цими трьома проблемами. Ми думаємо, що якщо ви зможете купити щось помірно недороге, досить легке і безпечне - то обов'язково зробите це», - зазначив директор компанії SureFly Стів Бернс.

За його словами пристрій можна застосовувати всюди, користувачем може бути фермер, який перевіряє cвою худобу; водій «Швидкої допомоги», який буде здатний потрапити на місце події швидше; військове, повітряне таксі або той, хто не хоче стояти в пробках.

Додатково до цього, Workhorse розробляє ще кілька електричних машин, в тому числі пікапи і фургони для доставки, з дахів яких можуть запускатися дрони.

SureFly - ймовірно, самий амбіційний проект компанії; літаюче таксі використовує гібридну силову установку, що включає бензиновий генератор потужністю 200 кінських сил, який живить електромотори. Розробники заявляють, що мультикоптер може нести до 180 кілограмів, а запас ходу складає близько 112 кілометрів.

Компанія Workhorse вперше презентувала свій варіант безпілотного літаючого таксі Surefly на Паризькому авіасалоні в червні минулого року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися