Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 травня 2018, 13:06

Щодо спростування інформації телеканалу «Інтер» стосовно діяльності ПАТ «Промінвестбанк»

У зв’язку із низкою сюжетів, які поширював телеканал «Інтер» у програмі «Подробиці» впродовж квітня-травня 2018 року щодо діяльності ПАТ «Промінвестбанк», фінустанова повідомляє наступне.

У зв’язку із низкою сюжетів, які поширював телеканал «Інтер» у програмі «Подробиці» впродовж квітня-травня 2018 року щодо діяльності ПАТ «Промінвестбанк», повідомляємо наступне.
Фото: zn.ua

Подана інформація не відповідає дійсності. Ключова теза даних сюжетів про нібито низький рівень капіталізації банку не витримує ніякої критики та може свідчити тільки про свідоме викривлення фактів. Звітність банку є публічною і щорічно підтверджується міжнародними аудиторами. Крім того, на початку року банк успішно пройшов комплексну інспекційну перевірку Національного Банку України. Поточний показник достатності капіталу – основного індикатора рівня забезпеченості банку власними ресурсами – станом на 01.04.2018 року складає 17,12%, що є вищим за середній рівень по банківській системі України (16,49%).

ПАТ «Промінвестбанк» має довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaАА + (з позитивним прогнозом) за національною українською шкалою від рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг». Банк повністю докапіталізований та не потребує додаткових фінансових вливань від материнської структури, працює в українському законодавчому полі, дотримуючись нормативів НБУ та виконуючі всі взяті на себе зобов’язання перед клієнтами.

Показники ліквідності повністю відповідають вимогам НБУ: норматив миттєвої ліквідності (Н4) становить 83,0% (при нормативному значенні НБУ не менше 20%), норматив поточної ліквідності (Н5) – 77,1% (при значенні не менше 40%), норматив короткострокової ліквідності (Н6) – 80,6% (при значенні не менше 60%).

За 2017 рік банк отримав чистий операційний дохід у розмірі 1 529,5 млн. грн. Збитки, відображені Промінвестбанком у звітах, є виконанням вимог НБУ щодо формування резервів.

ПАТ «Промінвестбанк» буде захищати свої інтереси та інтереси своїх вкладників у законодавчому полі України. Найближчим часом Банк звернеться до керівництва телеканалу «Інтер» з вимогою негайно спростувати недостовірну інформацію, поширену журналістами телеканалу.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися