Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2018, 11:17

Міжбанк в четвер: що буде з курсом

У четвер на валютному ринку тренд по курсу буде залежати від двох основних чинників:

У четвер на валютному ринку тренд по курсу буде залежати від двох основних чинників:1) Відбудеться зарахування валютної виручки на рахунки експортерів за святковий в Україні і робочий день в ЄС та США - 9 травня.
Фото: flickr.com

1) Відбудеться зарахування валютної виручки на рахунки експортерів за святковий в Україні і робочий день в ЄС та США - 9 травня. Обов'язковий продаж по цим надходженням відбудеться завтрашнім днем, але ті ресурси, що залишаються за законодавством у розпорядженні клієнтів - можуть вийти на торги вже навіть сьогодні. Це робить міжбанк четверга надзвичайно залежним від рішень великих гравців по виходу або не виходу на ринок з продажем власної валюти;

2) Стан ліквідності в банківській системі та господарські операції клієнтів. Свята на початку травня і календарний розрив роботи валютного ринку на цьому тижні через вихідний день (9 травня) - призвели до необхідності надолужувати втрачений час як великим клієнтам, так і невеликим фірмам. Бізнес-план по місяцю клієнтам ніхто не відміняв, а ось кількість робочих днів, що залишаються в травні - все менше. Це активізує роботу як покупців, таки продавців. Крім цього, поступово почали зростати коррахунки банків - на ранок 10 травня зріст склав відразу понад 3 млрд гривень - до рівня в 41,9 млрд. Це розширює можливості спекулянтів по розгойдуванню курсу в найближчий період.

За нашими прогнозами обсяги операцій складуть сьогодні до 340 млн доларів при здійсненні до 470-520 угод та коридорі по долару в межах 26,15-26,25 гривень.

У Нацбанку, як і раніше - не буде особливої ​​можливості поповнювати ЗВР і якщо він і буде присутнім на ринку - то знову тільки в «тихому» форматі через Matching.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,90-26,07 і продаж 26,10-26,35 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,00-26,07 гривень та продаж 26,14-26,20 гривень.

Про тенденції на торгах за 8 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних покращилися щодо перспектив гривні як за офіційним курсом долара, так і по котируваннях на торгах.

За офіційним курсом 79% (у вівторок було 63%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 21% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом 74% опитаних вважають, що курс істотно опуститься нижче 26,25 гривень. 26% - очікують його швидкого повернення понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 травня 2018, 11:54
#
Несмотря на рост кор.счетов на 3 млрд, курс идет вниз. До этого несколько дней они падали. Эти 2 дня, очень многим не понятны, потому не так уж много желающих закрывать сделки, покупать валюту. Типичная ситуация, когда за день до того как выльется валюта за 1-2 дня идет укрепление гривны, а в день выливания валюты происходит наоборот, из-за отложенного желания многих игроков. Пора менять тактику многим игрокам, и скупаться как раз за день ДО!..
У наличного коридор игры 26,10-26,15. Там плюс минус 50/50.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115509/
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 травня 2018, 12:45
#
Если завтра повторится ситуация, когда перед выливанием валюты из-за перекосов выходных, на межбанке гривна попреки просядет, а сегодня укрепляется; это уже не первый раз такое наблюдаю — то многим финансистам и казначеям стоит пересмотреть стратегию выхода на межбанк.
+
0
kozyrev
kozyrev
10 травня 2018, 14:50
#
Большинство казначеев не может пересмотреть свою стратегию выхода на межбанк, так как зависят от клиентских заявок. По позиции — да, это решает казначей, но общую стратегию — они вынуждены подстраивать под действия своих клиентов.
+
+15
Григорий П
Григорий П
10 травня 2018, 14:52
#
Играть в игры и крутить курсом на свое усмотрение можно как угодно, но экономических предпосылок к укреплению гривны, увы нет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися