Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2018, 11:02

Валютний ринок: долар не подешевшає

У вівторок основним мотиватором поведінки учасників торгів буде необхідність оперативного завершення валютних розрахунків перед завтрашнім святковим днем ​​в Україні.

У вівторок основним мотиватором поведінки учасників торгів буде необхідність оперативного завершення валютних розрахунків перед завтрашнім святковим днем ​​в Україні.
Фото: business.vesti-ukr.com

Це змусить покупців та продавців дуже активно попрацювати на міжбанку в першій половині дня, а ось після обіду — торги вже будуть досить млявими. При досить привабливих ставках по коротких депсертіфікатах Нацбанку — фінустанови свою зайву гривню будуть направляти в цей інструмент, ніж активно «запаковувати» власну валютну позицію перед вихідним.

Більш того, в святкові дні населення більше здає валюти і банки сподіваються прикупити її через обмінники дешевше, ніж на торгах.

Тому головними операціями сьогодні на валютному ринку будуть клієнтські угоди, а не банківськи по власній валютній позиції.

Коротка передсвяткова сесія (до 16:00) змусить всіх учасників ринку бути більш поступливими з курсу і компромісні котирування будуть знайдені дуже швидко.

Основними покупцями валюти будуть постачальники енергоносіїв (у них процес практично не дуже залежить від календаря святкових днів), а продавцями — металурги і аграрії.

Ситуативні перекоси попиту і пропозиції з боку великих гравців дозволять спекулянтам активно попрацювати «в дві сторони», але особливого розгойдування курсу не відбудеться. Занадто низькі залишки на коррахунках банків (на ранок все 38,9 млрд гривень) не дають гривневого ресурсу для серйозної спекулятивної гри. Це зменшить активність на торгах. За нашими прогнозами обсяги операцій складуть не більше 370 млн доларів при здійсненні до 580 угод.

Низька ліквідність в банківській системі працює на зміцнення гривні, але й особливого падіння котирувань ми не чекаємо. За прогнозами «Мінфіну» коридор по долару на сьогодня буде у межах 26,17-26,27 гривень. У Нацбанку як і раніше — не буде особливої ​​можливості поповнювати ЗВР і якщо він і буде присутнім на ринку — то знову тільки в «тихому» форматі через Matching на суму викупу до 10-15 млн доларів.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,95-26,10 і продаж 26,12-26,35 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,00-26,07 гривень та продаж 26,12-26,16 гривень.

Про тенденції на торгах за 7 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних продовжують залишатися позитивними по перспективам гривні як за офіційним курсом долара, так і по котируваннях на торгах.

За офіційним курсом 63% (вчора було 65%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 37% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом 74% (у понеділок було 66%) опитаних вважають, що курс істотно опуститься нижче 26,25 гривень. 26% — очікують його швидкого повернення понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами Валютний ринок: долар не подешевшає«Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 1

+
0
kozyrev
kozyrev
8 травня 2018, 11:08
#
Согласен сегодня с Минфином — думаю коридор 26,17-26,27 всех устроит…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися