Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2018, 9:20

Українська компанія запустила «BlaBlaCar» для посилок

Українська компанія TravelPost запустила однойменний сервіс доставки посилок по світу.

Українська компанія TravelPost запустила однойменний сервіс доставки посилок по світу.
Фото: iphones.ru

Він дозволяє знайти мандрівника, який вирушає в потрібне місто, і «орендувати місце в його валізі», запропонувавши винагороду за перевіз товарів. Це називається краудшіппінг, пише AIN.

Команда проекту сподівається надати альтернативу поштовим службам і сервісам доставки. TravelPost доступний у вигляді додатку на iOS і Android.

Після реєстрації користувачеві необхідно вибрати роль — відправника або кур'єра. Якщо він готовий доставити якісь посилки, слід вказати подробиці найближчої подорожі: міста прибуття і відправлення, дати і транспорт (автомобіль, вантажівка, корабель, потяг, літак, мотоцикл).

Також необхідно вибрати бажаний розмір і вагу посилки (від 1 кг до 50+). Сервіс автоматично запропонує залишені користувачами заявки на доставку. Слідом виконавець і замовник повинні домовитися про подробиці в чаті, а після виконання завдання — обмінятися оцінками, що формують рейтинг.

У TravelPost немає регіональних обмежень. Творці впевнені — оскільки українці розкидані по всьому світу, попит теж буде глобальним. Зараз TravelPost повністю безкоштовний.

Вартість послуг визначає сам замовник, комісії не стягуються.

Як вказується в FAQ проекту, оплата може бути нематеріальною.

Наприклад, в обмін на доставку можна підвезти мандрівника до аеропорту, подарувати йому якусь річ. При цьому за збереження посилки і її відповідність митним правилам (в разі перетину кордону) відповідає перевізник.

Коментарі - 8

+
0
Leha PWNZ
Leha PWNZ
8 травня 2018, 9:40
#
Что-то мне подсказывает, что сервис будет не особо востребован в нашей локали. Уж не тот менталитет, ответсвенность и общественное сознание у нас. Для того, что бы передать маломальски ценный груз с незнакомым человеком, никак юредически с ним не подкрепляя сей факт, да еще и в Украине — нужно быть отчаянным человеком.
+
+82
qZen
qZen
8 травня 2018, 9:49
#
Just For LUL`z можно отправить чувака с пол кило марихуаны.
Или с герычем зашитым в плюшевого медведя.
Желаю удачи с таким сервисом.
+
0
vitaliy17
vitaliy17
8 травня 2018, 11:40
#
Вот именно, выдадут запечатанную коробочку, а на трасса собака с милицией остановят, и «будешь доказывать что ты не верблюд» и что «попед не мой, просто попросили перевезти».
+
+25
Indis
Indis
8 травня 2018, 10:48
#
Хороший сервис в мире, где нет оружия/наркотиков или запрета на их перемещение.
+
+10
Dmitrik7
Dmitrik7
8 травня 2018, 10:49
#
Это где, на Луне? :)
+
0
Indis
Indis
8 травня 2018, 11:48
#
Луна, Марс, Титан, Европа… выбирайте
+
0
Dmitrik7
Dmitrik7
8 травня 2018, 15:02
#
Альфа Центавра, знаете? (с)

… Европа. Повеселили :)
+
0
gudkov77
gudkov77
8 травня 2018, 13:13
#
На самом деле везти или нет — принимает решение сам перевозчик. Кроме того, посылки ж можно передавать по Украине. Это не априори сервис для международных посылок.
Я, например, через Блаблакар часто передаю сумки или конверты. В таком случае у меня бронируют место, хотя это очень неудобно.
Думаю, реально ценные посылки будут передаваться по-прежнему новой почтой, а экспресс-передача чего-то маловажного (для перевозчика прежде всего), но срочного для отправителя (что вот на новую почту нет времени), то в самый раз. Кроме того, иногда для детей родители передают, например, консервацию. Новой почтой такое дорого передавать — оно тяжёлое, мне за такое заплатят 50 грн., и я буду рад дополнительной копейке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися