Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2018, 11:09

Міжбанк: протистояння за курсом зросте, долар може трохи просісти

Цього понеділка ситуація на міжбанку буде непростою.

Цього понеділка ситуація на міжбанку буде непростою.
Фото: pixabay.com

З одного боку - основні суми валюти, що купували «дочки» іноземних компаній під репатріацію дивідендів вже майже закриті. Це повинно дещо послабити тиск на гривню з боку іноземців.

З іншого боку - тренд останніх днів на зростання доллара поки психологічно працює проти нацвалюти і це повністю влаштовує продавців. Вони не поспішають укладати угоди, вичікуючи оптимально високого рівня котирувань.Дуже часто у покупців не витримують нерви і вони скуповують валюту за зростаючим курсом.

У той же час особливого ажіотажу на міжбанку по скупці валюти не спостерігається. Швидше - протистояння великих гравців з ситуативними інтересами за курсом. Спекулянти намагаються в цій ситуації розгойдувати мыжбанк, але найчастіше особливої ​​підтримки з боку ринку не відбувається і вони змушені задовольнятися роботою «в дві сторони».

Готівковий ринок також реагує на міжбанк, але впирається в платоспроможний попит з боку населення і поки також не є особливим драйвером в грі «на підвищення».

Торги у понеділок пройдуть в ключі курсового протистояння великих гравців і за нашою інформацією на мыжбанк сьогодні вийдуть декілька великих продавців, що може послабити тиск на гривню і зіграє на її зміцнення. Особливої ​​падіння котирувань ми не чекаємо, але коридор в 26,27-26,37 гривень - найбільш можливий. За нашими прогнозами обсяги операцій складуть до 330-370 млн доларів при здійсненні до 530-580 угод.

Спекулянти продовжать грати в основному «в дві сторони». У Нацбанку сьогодні не буде особливої ​​можливості поповнювати ЗВР і якщо він і буде присутнім на ринку - то тільки в «тихому» форматі через Matching на суму викупу до 10 млн доларів.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,95-26,10 і продаж 26,14-26,35 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,00-26,07 гривень та продаж 26,12-26,15 гривень.

Про тенденції на торгах за 4 травня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних продовжують залишатися позитивними по перспективам гривні як за офіційним курсом долара, так і по котируваннях на торгах. Але оптимізм суттєво знизився.

За офіційним курсом 65% (минулої п'ятниці було 83%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 35% опитаних впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом 66% (в кінці минулого тижня було 80%) опитаних вважають, що курс впаде нижче 26,25 гривень. 34% - очікують його швидкого повернення понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися