Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2018, 9:33

НБУ: Старт роботи Apple Pay в Україні залежатиме від домовленостей

Національний банк відзначає, що старт роботи Apple Pay в Україні буде залежати від досягнення домовленостей між зацікавленими банками-емітентами платіжних карток, міжнародними картковими платіжними системами і компанією Apple Pay.

Національний банк відзначає, що старт роботи Apple Pay в Україні буде залежати від досягнення домовленостей між зацікавленими банками-емітентами платіжних карток, міжнародними картковими платіжними системами і компанією Apple Pay.
Фото: pingvin.pro

Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

При цьому розгалуженість мережі прийому зазначеного сервісу буде залежати від кількості банків — утримувачів платіжних терміналів з можливістю безконтактної оплати, які будуть готові до співпраці з Apple Pay.

За даними НБУ, вже 70% мережі торгових терміналів країни забезпечують можливість безконтактного прийому карток.

В цілому ж НБУ всіляко підтримує появу в Україні нових сервісів для безготівкових розрахунків.

Читайте також: Тім Кук анонсував запуск Apple Pay в Україні

«На нормативному рівні Національний банк створив всі умови для можливості успішного використання на території України таких платіжних сервісів як Apple Pay», — повідомили в Нацбанку.

Крім того, в кінці минулого року Національний банк надавав представникам компанії Apple аналітичні відомості про обсяги і потенціал українського платіжного ринку.

Нацбанк констатує, що в Україні продовжує спостерігатися динаміка зростання безготівкових розрахунків, частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за минулий рік зросла на 3,8% і становить 39,3%.

Читайте також: Стало відомо, хто і коли першим запустить Apple Pay в Україні

Відповідно спостерігається зростання в сегменті безконтактних платіжних карток, а саме збільшення кількості карт на 37,8% (з 2 млн до 2,7 млн ​​штук).

Коментарі - 4

+
0
v092
v092
7 травня 2018, 12:02
#
Примерно также выглядела ситуация 10 лет назад с paypal. Так что с откатами не сойдутся и не будет никакого аплпэя 2стороннего.
+
0
0xFF
0xFF
7 травня 2018, 18:39
#
Google Pay вже ж давно працює. Так що питання не в відкатах, а в готовності людей світити свої доходи. Адже після розахунку iPhone-ом ДФС буде знати який у тебе телефон, скільки ти заплатив з нього і скільки тобі нарахувати субсидії :)
+
0
v092
v092
7 травня 2018, 18:53
#
Дык пейпалом с леваковым оформлнеием через Польшу тоже давно пользуются- на приём денег, от этого цивилизованнее мы не стали.
+
0
0xFF
0xFF
10 травня 2018, 9:27
#
Google Pay працює офіційно.

Авто у Вас теж в Польщі оформлено? :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися