Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2018, 13:33

Фінал ЛЧ: Скільки грошей туристи привезуть в Україну

Проведення в Києві 26 травня фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футболу не матиме значного впливу на валютний ринок України, як і на інфляцію і зростання економіки країни.

Проведення в Києві 26 травня фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футболу не матиме значного впливу на валютний ринок України, як і на інфляцію і зростання економіки країни.
Фото: football.ua

При цьому в більш тривалій перспективі ця подія потенційно може сприяти зростанню припливу туристів до нашої країни. Про це повідомили в НБУ, пише Уніан.

Як зазначається в коментарі Національного банку, проведення фіналу сприятиме зростанню числа туристів порівняно з травнем 2017 року приблизно на 5%.

«Приблизна кількість туристів, які приїдуть на фінал Ліги чемпіонів до Києва, становитиме 50-70 тисяч осіб. При цьому, за даними за другий квартал 2017 року, в середньому за місяць в Україну приїжджали 1,2 млн осіб», — пояснили в НБУ.

З огляду на розмір одноденних витрат туристів з Євросоюзу за аналогічний період 2017 року та зростання витрат у період проведення аналогічних подій на прикладі Євро-2012, в НБУ оцінили середній розмір одноденних витрат туриста поточного року на рівні $100-150, а додаткові надходження на валютний ринок — у $15-20 млн.

«З огляду на, що обіг міжбанківського ринку в середньому за день у квітні становив більш як $200 млн, обсяги цієї додаткової пропозиції валюти істотного впливу на валютний ринок не чинитимуть. Така сума додаткових надходжень становитиме лише 1-1,5% від загального експорту послуг і 0,3-0,4% від експорту товарів і послуг у травні», — наголошується в коментарі.

Підсумовуючи, в НБУ зазначили, що вплив проведення чемпіонату на інші макроекономічні показники — споживчу інфляцію і зростання реального ВВП України — також буде незначним, але у більш тривалій перспективі ця подія потенційно може сприяти збільшенню припливу туристів до нашої країни.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
+40
AleksandrBank
AleksandrBank
4 травня 2018, 13:50
#
Это Украина, цены взлетели на Гостиницы в эти дни на комические цены: есть предложения на эти выходные за 600 000 грн, есть и по 100-300 тыс.грн. Чистые украинцы, нужно срубить здесь и сейчас.
+
+44
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
4 травня 2018, 14:02
#
Однуха хрущевка на Троещине на день финала от 1к уев и не подходи )
+
0
Андрей Гуденко
Андрей Гуденко
4 травня 2018, 17:41
#
Это им за аналогичные цены у них в дни массовых мероприятий
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися