Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 травня 2018, 12:16

Суд визнав законною ліквідацію «СП Банка»

Верховний суд України визнав законною ліквідацію ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк» (АТ «СП Банк»).

Верховний суд України визнав законною ліквідацію ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк» (АТ «СП Банк»).
Фото: bankruptcy-ua.com

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

«Суд поставив крапку в дворічному розгляді справи за позовом про визнання протиправною та скасування постанови Правління НБУ від 9 вересня 2015 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк», — йдеться у повідомленні.

Суд встановив, шо ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк» починаючи з серпня 2014 року свою діяльність не провадив, участь у системі електронних платежів Нацбанку припинив, а тому НБУ відповідно до Закону в межах наданих повноважень прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії.

Особливістю даного спору було те, що з позовом до Нацбанку від імені ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк» вже під час процедури ліквідації звернулися начебто представники самого банку, довіреності яких у передбаченому законом порядку уповноваженою особою Фонду гарантування на ліквідацію АТ «СП Банк» були скасовані, а їх повноваження як представників припинені.

Вказана постанова Верховного Суду дає всі підстави для продовження процедури ліквідації ПАТ «Східно-промисловий комерційний банк».

Коментарі - 1

+
0
Million Dollarov
Million Dollarov
19 вересня 2018, 12:45
#
Не слышал про этот ьанк
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися