Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 травня 2018, 11:26

Завдяки майнерам AMD отримала 10% прибутку

Попит на обладнання для майнінгу становив 10% прибутку компанії-виробника процесорів і відеокарт AMD в першому кварталі 2018 року.

Попит на обладнання для майнінгу становив 10% прибутку компанії-виробника процесорів і відеокарт AMD в першому кварталі 2018 року.
Фото: bitjournal.media

Про це заявив фінансовий директор Девіндер Кумар в ході групового дзвінка для інвесторів, присвяченого доходам AMD в цей звітний період, повідомляє Forklog.

«Силу продуктів Radeon підживлює попит на геймінг і блокчейн. Ми вважаємо, що блокчейн становив приблизно 10% доходу AMD в першому кварталі 2018 року», — заявив Кумар.

Варто заззначити, напередодні AMD опублікувала фінансовий звіт за перший квартал 2018 року. Як випливає з документа, прибуток компанії за цей період становить $1,65 млрд, що демонструє зростання в районі 40% в річному численні.

Кумар також додав, що загальний попит «на геймінг і блокчейн» привів до 95-процентного зростання доходів компанії на ринку відеокарт і обчислювальної техніки в річному обчисленні. У той же час, за словами фінансового директора AMD, в компанії очікують «невеликого спаду прибутку від продажів відеокарт для блокчейна».

В AMD впевнені, що протягом усього 2018 року прибуток від продажів устаткування для майнінгу становитиме менше 10%.

«Грунтуючись на силі нашого фінансового імпульсу, протягом усього 2018 року ми чекаємо зростання прибутку в районі 20% в порівнянні з 2017 роком за рахунок ряду нових продуктів. Прибуток від блокчейна очікується у верхній половині однозначних чисел у відсотках», — заявив Кумар.

У свою чергу виконавчий директор AMD Ліза Су висловилася більш оптимістично щодо майбутнього AMD на ринку технології блокчейн.

«Я вважаю, що блокчейн-інфраструктура нікуди не дінеться. Я думаю, є безліч валют. Також є безліч додатків, що використовують технологію блокчейн. Ми не бачимо особливого ризику того, що старі відеокарти повернуться на ринок. Так що, по-перше, існує цілий ряд різних валют. По-друге, багато користувачів, які купують в даний час відеокарти, в реальності купують їх відразу для декількох цілей — як комерційних, так і споживчих. Вони купують їх не тільки для майнінгу. Крім того, нинішні майнери завжди можуть перейти з однієї валюти на іншу», — зазначила Су.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися