Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 квітня 2018, 11:36

Google випустила таск-менеджер Tasks

Компанія Google показала мобільні клієнти задачника Tasks.

Компанія Google показала мобільні клієнти задачника Tasks.
Інтерфейс Tasks для iOS/Фото: ain.ua

Раніше він існував як крос-платформовий помічник: в завдання додавалися листи з Gmail, події з календаря, замітки з Google Keep, а також команди для Google Assitant, повідомляє AIN.

Власне, це була надбудова над календарем і поштовим сервісом Google. Тепер є окремий додаток, доступний на iOS і Android, який відтепер є частиною офісного пакету G Suite (в нього входять Docs, Sheets, Calendar, Drive і інші хмарні сервіси).

Додаток Tasks також став першою демонстрацією нового дизайну Material 2. Він заточений під сучасні мобільні пристрої, які все частіше отримують дисплеї з витягнутими пропорціями (наприклад, 18: 9). Основні елементи для взаємодії винесені вниз: кнопка додавання завдань, кнопка виклику меню і спосіб сортування завдань.

Функціональність Tasks поки не може конкурувати з альтернативними рішеннями — Google явно пішла по шляху мінімалізму. Таск-менеджер дозволяє:

  • створювати списки і завдання,
  • присвоювати їм дату виконання (але не точний час),
  • додавати замітки,
  • прикріплювати email-адреси,
  • створювати підзадачі.

Додавати нові позиції можна не тільки з мобільного клієнта. У Tasks також потрапляють листи з Gmail, переміщені в категорію «Завдання», листи з Inbox, яким присвоєно час прочитання, і нагадування з Google Calendar.

Чи буде розширено можливості Tasks появою категорій, тегами, розумним введенням або повторюваними завданнями — поки невідомо.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися