Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2018, 10:57

Валютний ринок: долар впаде на міжбанку

У п'ятницю на валютному міжбанку поведінка учасників ринку буде диктуватися одним основним фактором — закінченням звітного періоду.

У п'ятницю на валютному міжбанку поведінку учасників ринку буде диктуватися одним основним фактором — закінченням звітного періоду.
Фото: 24tv.ua

Всі клієнти поспішають з закриттям своїх операцій на кінець місяця, що призведе до дуже активної першої половині сесії (тобто - до обіду). Після 14 годин на ринку будуть активні і самі банки — їм теж потрібно закривати свої операції по валютній позиції і фіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою.

З огляду на наближення чотириденних вихідних - покупці валюти будуть менш активні. Нікому не хочеться «зависати» з товаром на митниці на довгограючі свята або оплатити зараз, а отримувати його вже тільки наступної середи. У продавців ситуація інша — їм необхідно продати сьогодні як обов'язковий продаж, так і ту частину валюти, яка їм потрібна для завершення господарських операцій за квітень.

Тому сьогодні об'єктивно у гривні є всі шанси зміцнитися на міжбанку за рахунок зростання пропозиції валюти на фоні зниження попиту. Та й на готівковому ринку традиційно в дні свят населення активно здає валюту, що також сприяє зниженню котирувань валютного ринку.

Проти гривні може зіграти фактор збільшення ліквідності в системі. Коррахунки банків на ранок п'ятниці зросли на 1,2 млрд гривень і становлять 47,7 млрд. Це з одного боку — знову дає можливість спекулянтам розхитувати курс, але з іншого боку — в останній робочий день місяця навряд-чи  хто-небудь з них буде активно ризикувати і грати «на підвищення» або «на пониження». Вони обмежаться обережною роботою «в дві сторони».

У Нацбанку  27 квітня буде можливість попрацювати в тихому форматі по скупці надлишків долара в ЗВР, що утримає валютні котирування від сильного просідання. Але в цілому тренд буде на ситуативне зміцнення гривні.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні курс долара в межах коридору 26,10-26,20 гривень при здійсненні до 610 угод на суму від 310 до 350 млн доларів.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 25,95-26,00 і продаж 26,10-26,27 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,90-26,00 гривень та продаж 26,06-26,15 гривень.

Про тенденції на торгах за 26 квітня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

Настрої опитаних продовжують залишатися позитивними по перспективам гривні як за офіційним курсом долара, так і по котируваннях міжбанку.

За офіційним курсом 69% (вчора було 57%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,25 гривень. 31% опитаних поки впевнені в його швидкому поверненні до рівня понад 26,26 гривень.

За міжбанківським курсом 77% (у четвер таких було 63%) опитаних вважають, що курс опуститься нижче 26,25 гривень. 23% — очікують його подальшого зростання понад 26,26 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 квітня 2018, 11:31
#
С утра действительно все выжидают, пытается каждый нагреться. В целом должно быть укрепление гривны. По евро с самого утра гривна укрепилась.
Наличный будет дышать коридором 26,02-26,08
+
0
Ioan Zeling
Ioan Zeling
27 квітня 2018, 11:47
#
Мне кажется много заробитчан приедет домой на праздники.
http://work-poland.com/rabota-v-polshe-dlya-ukraintsev.html
И привезут изрядно валюты.
Будут праздничные траты в валюте. Так что гривна укрепится
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися