Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2018, 10:06

Україна виключила Болгарію з ризикових країн щодо трансфертного ціноутворення

Кабінет Міністрів виключив Болгарію з ризикових країн в частині контролю над трансферним ціноутворенням.

Кабінет Міністрів виключив Болгарію з ризикових країн в частині контролю над трансферним ціноутворенням.
Фото: mazeoflaw.com

Про це йдеться в постанові уряду №295 від 11 квітня, передають Українські Новини.

Уряд прийняв рішення, яким з переліку держав (територій), операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення, виключена Республіка Болгарія.

Ухвалення рішення обумовлено тим, що болгарська сторона надала інформацію, що Болгарією вживаються заходи протидії агресивному податковому плануванню і податковому шахрайству, які передбачені планом дій BEPS і Директивою ЄС 2015/849 Європейського парламенту і Ради від 20 травня 2015 року.

Виключення Болгарії із зазначеного переліку має на меті проведення додаткових консультацій з її органами для вивчення можливих ризиків застосування системи оподаткування корпоративним податком цієї країни для мінімізації сплати податків резидентами України.

Разом з тим Державна фіскальна служба буде здійснювати моніторинг господарських операцій з резидентами цих країн в межах повноважень, передбачених законодавством.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року уряд затвердив постанову №1045, згідно з якою збільшив перелік ризикових країн в рамках контролю над трансферним ціноутворенням з 65 до 85 країн.

У новий перелік країн додалися такі країни, як Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина.

В кінці січня поточного року Кабінет Міністрів виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину і Мальту з ризикових країн в частині контролю над трансферним ціноутворенням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися