Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2018, 9:15

У Києві зросла кількість офіційних мільйонерів

Про це повідомила начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

Столичні мільйонери задекларували майже 10 млрд грн.
Фото: segodnya.ua
Столичні мільйонери задекларували майже 10 млрд грн.

«Щоб бачити тенденції цьогорічної кампанії декларування, ми систематично аналізуємо показники поданих декларацій про доходи, отримані громадянами впродовж 2017 року. Так, на сьогодні з офіційними шістьма нулями у поданих деклараціях наразі налічується 1092 киянина, що на четверть більше ніж торік», — сказала вона.

За словами глави столичного управління ДФС, вони задекларували 9,5 млрд грн, що майже на 60% більше, ніж у минулому році, і мають сплатити податок на доходи фізичних осіб у сумі понад 451 млн грн та майже 48 млн грн військового збору.

Демченко також зазначила, що у Києві кампанія «Декларування доходів – 2018» характеризується своїми цікавими фактами.

«Більш як 62% всіх декларацій про майновий стан і доходи поки подають представниці слабкої статі. І майже 62% чоловіків лідирують серед категорії платників, які отримали дохід у більш ніж мільйон гривень. Наймолодшим киянином серед тих, хто значиться у поданих цьогоріч деклараціях про доходи, є 4-річний житель Дарницького району, який отримав спадщину в розмірі декількох десятків тисяч гривень. Найстарішим — 89-річний житель Печерського району, який також отримав дохід у вигляді спадщини, проте вже на суму понад півмільйона гривень», — розповіла вона.

Керівник столичного управління фіскальної служби повідомила, що від початку 2018 року у Києві вже подано понад 11 тисяч декларацій про майновий стан та доходи із загальною сумою задекларованого доходу в 11 мільярдів 62 мільйони гривень. За поданими деклараціями до бюджету мають надійти понад 507 мільйонів гривень ПДФО та близько 55 мільйонів гривень військового збору.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися