Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2018, 9:58

S&P підтвердило рейтинги України на рівні «B-/B»

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «B-/B», прогноз — «стабільний».

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні «B-/B», прогноз — «стабільний».
Фото: en.apa.az

Про це йдеться в релізі агентства, датованому 20 квітня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Наші рейтинги України відображають слабкість її економіки (з точки зору рівня доходів на душу населення), а також несприятливе інституційне середовище і складну політичну ситуацію, значний вплив на які надає корумпованість різних рівнів управління», — зазначає агентство.

Читайте також: Смолій: Україна і МВФ продовжують переговори

За словами аналітиків агентства, суверенні рейтинги України як і раніше обмежуються значними ризиками рефінансування зовнішнього боргу, що призводить до необхідності дотримання вимог в рамках програми підтримки українського уряду з боку

У S&P відзначили, що прогноз «Стабільний» відображає очікування того, що український уряд буде проводити реформи, необхідні для надання п'ятого траншу в рамках програми розширеного фінансування МВФ.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 3

+
+45
Maleficarum
Maleficarum
23 квітня 2018, 10:31
#
«В S&P отметили, что прогноз «Стабильный» отражает ожидания того, что украинское правительство будет проводить реформы, необходимые для предоставления пятого транша в рамках программы расширенного финансирования МВФ.» Иными словами- авансом дали Без траншей МВФ-торба.
+
+15
neverice
neverice
23 квітня 2018, 13:11
#
Тут скорее сделан акцент на реформах. Без траншей мы уже год живем и как-бы норм, судя по курсу. Плюс не стоит забывать, что нам россия за газ должна сумму более, чем в два раза превышающую транши МВФ. А вот реформы — да, нужно проводить, а не тянуть кота за хвост. Чем раньше проведем, тем раньше настанет положительный эффект от них.
+
+30
Strain
Strain
23 квітня 2018, 11:15
#
Илон Маск в своем интервью заявил, что S&P и Мудис совершенно не умеют давать правильные прогнозы на будущее. По его словам, да и по факту их долгосрочные и краткосрочные прогнозы это отражение ситуации на текущий момент времени и не минутой позже.
И хотя данные агенства поставили Тесле плохие рейтинги, я больше верю в Илона и Илону, чем в эти конторы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися