Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2018, 16:14

У Києві суд заарештував бізнес-центр Dragon Capital

Печерський районний суд Києва прийняв рішення накласти арешт на приналежний інвестиційній компанії Dragon Capital бізнес-центр в центрі Києва.

Печерський районний суд Києва прийняв рішення накласти арешт на приналежний інвестиційній компанії Dragon Capital бізнес-центр в центрі Києва.
Фото: apravda.com

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Історична будівля по вул. Велика Васильківська, 98 в Києві займає загальну площу в 10,5 тис. Кв. м.

Згідно з даними Єдиного держреєстру судових рішень, відповідне рішення суд ухвалив 6 квітня 2018 року за клопотанням Генеральної прокуратури України в межах кримінального провадження, порушеного в листопаді минулого року, проти Ірпінь-Будпроект-Плюс. Арешт передбачає заборону на відчуження об'єкта.

Власниками компанії виступають Драгон Капітал Інвестментс Лімітед і Драгон Капітал Холдинг Лімітед, кінцевим бенефіціаром — гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала, свідчать дані Єдиного держреєстру станом на 19 квітня 2018 року

Як випливає з даних реєстру, новий керівник в Ірпінь-Будпроект-Плюс Александ Фощан був призначений 26 січня 2018 року. Антимонопольний комітет України повідомив про надання Dragon Capital Investments Limited дозволу на придбання підприємства 19 січня.

У рішенні суду, в рамках кримінального провадження розслідується зловживання службовим становищем посадових осіб департаменту містобудування та архітектури КМДА і незаконна видача дозвільних документів, що спричинило тяжкі наслідки, а також підробка документів та їх використання за попередньою змовою посадовими особами Ірпінь-Будпроект-Плюс.

У документі наголошується, що будівля БЦ є пам'яткою культурної спадщини (житловий будинок 1908-1910 рр.) і відповідно до інформації Міністерства культури України компанія мала тільки історико-містобудівне обґрунтування реабілітації будівлі-пам'ятки архітектури місцевого значення.

При цьому КМДА у 2009 році надала дозвіл Ірпінь-Будпроект-Плюс на проектування та реконструкцію будівлі з будівництвом офісного комплексу з підземним паркінгом.

«Власником, починаючи з 2011 року, були проведені будівельні роботи, в результаті яких було знищено зазначений об'єкт культурної спадщини, а на його місці побудований торговий центр, при цьому органом місцевого самоврядування надавалися дозволи про проведення реконструкції», — йдеться в рішенні суду.

Крім того, за даними ГПУ, компанія не сплатила до міського бюджету пайову участь в розмірі 4,4 млн грн.

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 квітня 2018, 16:35
#
Вчера новость появилась, то прокуратура наложила Арест.
Серьезный прецедент, это компания номер №1 среди инвесторов в Украину.
2-й момент — в этот БЦ хотели многие видные компании заехать, и даже уже делают там ремонты, интересно как далее будет
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
19 квітня 2018, 17:55
#
>> Кроме того, по данным ГПУ, компания не уплатила в городской бюджет паевое участие в размере 4,4 млн грн.

Чёт мне кажется (режим диванного ыксперта), что как только куда надо будет уплачено «паевое участие», внезапно окажется, что доказательств преступного сговора — нет, претензий к ДК — нет, а виновные чиновники на золотом парашюте приземлились вне укр. юрисдикции…

То есть это, скорее всего и так известно, но пока не поделятся — будут тормозить.
+
0
yurikiev
yurikiev
19 квітня 2018, 20:45
#
Ничего не будет. Заплатят судьям и всем заинтересованным чиновникам и разрулят
+
0
Сергей Гончаренко
Сергей Гончаренко
19 квітня 2018, 23:18
#
За то Фурсе будем о чем написать
+
0
Миллиардер  Миллиардович
Миллиардер Миллиардович
21 квітня 2018, 15:20
#
По факту драгон стал о капитал. Тем более директор драгон в Украине министр финансов. Судьбе этого центра ничего не угрожает
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися