Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2018, 10:22

МВФ: Світовий борг становить $164 трлн

Cумарний глобальний борг досяг нового рекордного максимуму — $164 трлн або майже 225% світового ВВП.

Cумарний глобальний борг досяг нового рекордного максимуму — $164 трлн або майже 225% світового ВВП.
Фото: ukrinform.ua

Про це повідомив директор Департаменту з питань бюджетної політики Міжнародного валютного фонду Вітор Гаспар під час презентації щорічного «Бюджетного вісника» (Fiscal Monitor Report) у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна.

«Левова частка світових боргів припадає на країни з розвиненою економікою», — уточнив Гаспар.

Мова йде, насамперед, про розвинуті країни G20. Це, на думку експертів МВФ, може стати приводом для початку чергової глобальної економічної кризи в середньостроковій перспективі.

Так, сумарні борги країн з розвиненою економікою склали $135 трлн.

При цьому за останні 12 років цей показник виріс приблизно на $80 трлн.

Приблизно 30% у структурі загального світового боргу становлять запозичення США та Китаю.

В країнах з економікою, що розвивається — в середньому 50% від сумарного ВВП — борги, пов'язані, насамперед, з пережитими за останнє десятиліття фінансовими кризами.

«Наша аналітика демонструє, що 40% країн з низьким рівнем доходу вже зараз знову піддаються негативним фінансовим тенденціям або навіть знаходяться в тяжкому становищі. У найближчі п'ять років ця кризова ситуація для них буде тільки збільшуватися», — вважає Гаспар.

На його думку, вкрай важливо, щоб країни з низьким рівнем доходу зміцнювали свою фіскальну політику таким чином, щоб «бути в змозі обслуговувати свої борги».

«Потрібно правильно розставляти пріоритети: навести порядок в податковому адмініструванні, спрямувати фінансування на розвиток охорони здоров'я, освіти та державної інфраструктури», — уточнив чиновник МВФ.

У Фонді закликають держави уникати ненадійних фінансових стимулів і циклічності економіки, а також «направити всі сили на утримання зростання бюджетного дефіциту і зовнішнього боргу».

Коментарі - 2

+
+45
Vitaly Zotov
Vitaly Zotov
19 квітня 2018, 10:47
#
Ага значит инопланетяне всетаки есть? Или кому все должны?
+
+3
Fan
Fan
19 квітня 2018, 11:42
#
Так и проявляется свиное рыло глобального надгосударственного управления. Это те кто над законами, над границами и над миром. Они владеют 95% мировых богатств, диктуют странам и народам как жить, ставят своих людей на высшие посты, контролируют международные структуры. Они не видимы для людей, их как бы нет и только по отдельным моментам, таким как этот, можно уловить, что глобальное управление есть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися