Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2018, 12:22

В Мінфіні повідомили умови для отримання траншу МВФ

Одержанню чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду перешкоджає невиконання Україною двох попередніх заходів (prior actions): ухвалення закону про створення Антикорупційного суду та затвердження механізму автоматичного коригування газових тарифів до ринкового рівня.

Одержанню чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду перешкоджає невиконання Україною двох попередніх заходів (prior actions): ухвалення закону про створення Антикорупційного суду та затвердження механізму автоматичного коригування газових тари
Фото: zik.ua

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, виступаючи в ніч на середу в Atlantic Council у Вашингтоні.

«Ухвалення закону про Антикорупційне суді — це №1 вимоги МВФ. Але я можу сказати, що це і №1 вимога людей в Україні», — сказав він.

Глава Мінфіну нагадав, що законопроект пройшов перше читання, і до другого читання до нього подано численні правки, що ускладнює остаточне голосування, передає «Інтерфакс-Україна».

«Але я цілком оптимістичний з приводу проходження (закону)», — заявив глава Мінфіну, назвавши як термінів квітень-травень цього року.

На його думку, такого позитивного результату сприяє внутрішній тиск на Верховну Раду, позиція уряду і зовнішні зобов'язання України.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз зростання української економіки у 2019 році

Щодо дискусії з МВФ про тарифи на газ Данилюк зазначив, що вона не стільки про конкретні ціни, скільки про створення в країні конкурентного ринку газу, тому що не роль уряду регулювати тарифи.

Серед кроків до цієї мети глава Мінфіну назвав введення з 1 січня цього року монетизації субсидій, що дозволить отримувати ці кошти не тільки «Нафтогазу України», а й іншим постачальникам.

«Я цілком позитивний щодо (отримання чергового траншу) МВФ», — підсумував Данилюк. Але міністр відмовився назвати конкретні терміни, хоча напередодні телеканал «Україна» з посиланням на інтерв'ю глави Мінфіну повідомив про можливість отримання $ 2 млрд траншу в травні-червні цього року.

Міністр зазначив, що кошти Фонду йдуть на поповнення резервів Нацбанку, а не в бюджет, однак визнав, що рішення про виділення траншу МВФ дозволить Україні дешевше залучати запозичення для фінансування дефіциту бюджету.

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 квітня 2018, 14:42
#
Позиция №1 — АнтикорСуд в Президентском варианте не стоит времени, чтобы его обсуждать, так как это по сути тот же обычный управляемый суд. Нам реально нужен независимый. чтоб посадки ТОП фигур были быстрыми, а не оттягивались заседания и переносились на года

Позиция№2 — рынок газа у нас и должен существовать, где смогли бы присутствовать все участники рынка, и клиент бы выбирал поставщика, а не КиевГаз и прочие.
+
+3
dmn83
dmn83
18 квітня 2018, 17:43
#
Забавно читать про пчелы против мёда
все страны-колонии сюзерен держит за яйца при помощи страха о блокировании счетов с честно-нажитым непосильным трудом руководящего состава державы в своей юрисдикции.
если победить коррупцию в отдельно взятом государстве, то чем тогда мотивировать вождей народа этой державы следовать интересам одной исключительной страны?
+
0
Lool Wat
Lool Wat
19 квітня 2018, 22:48
#
Абсолютно верно
+
0
09104
09104
18 квітня 2018, 19:41
#
Александр, по п.2 предполагалось очередное повышение. Конкуренция — это плюс потребителям. Например, можно выбирать Интернет-провайдера.
Также хорошо бы конкуренция по рынку электроэнергии.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 квітня 2018, 12:13
#
Я об этом же
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися