Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2018, 14:58

МЕРТ створило держпідприємство ProZorro.Продажі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) зареєструвало державне підприємство «Прозорро Продажі».

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) зареєструвало державне підприємство «Прозорро Продажі».
Фото: obozrevatel.com

«Таким чином пілотний проект ProZorro.Продажі поступово завершується, і реформа державних продажів переходить на новий, державний етап», — йдеться в повідомленні МЕРТ.

Нове держпідприємство підпорядковується МЕРТ, його головна мета — створення єдиної державної системи аукціонів закріплення процедур і процесів, технічний, юридичний і організаційний розвиток системи.

Виконуючим обов'язки директора державного підприємства було призначено керівника проекту ProZorro.Продажі Олексія Соболева.

Контроль над підприємством буде здійснювати незалежна наглядова рада, до складу якої увійдуть представники Мінекономрозвитку, а також троє незалежних експертів, які будуть обрані на відкритому конкурсі. Крім того, до участі в Наглядовій раді будуть запрошені представники Фонду гарантування вкладів.

За словами Соболева ключові напрямки роботи компанії: продаж активів збанкрутілих банків, активів державних і комунальних підприємств, мала приватизація.

«Як відомо, Закон про приватизацію був підписаний, а отже відтепер буде продаватися виключно через ProZorro.Продажі. Наразі триває технічна підготовка, і перший аукціон буде проведено вже в червні. Загалом Фонд держмайна оголосив перелік з 600 підприємств, які буде виставлено на прозорі аукціони цього року», — розповів Соболев.

Серед інших планів на 2018 рік: пілотний проект з оренди вагонів «Укрзалізниці», запуск проекту з Геокадастром та інші.

ІТ-міграція проекту відбудеться протягом травня-червня. Тим часом активно формується штат державного підприємства. Очікується, що основою штату підприємства стане проектна команда ProZorro.Продажі.

Коментарі - 1

+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
17 квітня 2018, 23:04
#
Бідолахи, довго кумекали, як того «клятого» ПроЗорро здихатись. Придумали. Не можешь перемогти — очоль.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися