Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2018, 11:05

Валютний ринок вівторка: курс — заручник поведінки Держказначейства і Нацбанку

У вівторок основним фактором, що впливає на поведінку учасників ринку буде наближення днів бюджетних платежів і розрахунки держави по відшкодуванню ПДВ.

У вівторок основним фактором, що впливає на поведінку учасників ринку буде наближення днів бюджетних платежів і розрахунки держави з відшкодування ПДВ.
Фото: pexels.com

Вчора особливих перерахувань по ПДВ не було, а частина дисциплінованих клієнтів вже почала платити свої борги перед бюджетом. Якщо врахувати, що в кінці минулого тижня НБУ активно продав двотижневі депозитні сертифікати, а Держказначейство поки дуже невеликими порціями вливає в банківську систему суми відшкодування ПДВ - стає зрозумілим, чому залишки на коррахунках банків вже другий день поспіль перебувають в межах 46-47,9 млрд гривень, що досить стримано тисне на валютний курс.

Вчорашні «бої місцевого значення» за курсом між великими гравцями міжбанку закінчилися невеликим зміцненням гривні. Трохи виграв від того, що відбувається і НБУ, який узяв участь в «анонімному» форматі через Matching і купив за нашими даними до 15 млн доларів за ціною близько 26,09 гривень. Не за горами 20-е число і гривня все більше потрібна як експортерам, так і імпортерам для розрахунків з державою по податках, що продовжить підстраховувати національну валюту.

Активними продавцями валюти залишаться аграрії та металурги, а покупцями - всі імпортери енергоносіїв.

Нацбанк продовжить тактику присутності на торгах в «анонімному» режимі через систему Matching і тільки, якщо перекоси попиту та пропозиції перевищать 40-50 млн доларів - він може вийти з більш публічним форматом - аукціоном.

Курс долара буде перебувати в межах коридору 26,00-26,15 гривень.

Спекулянти продовжать працювати по долару і євро в режимі «в дві сторони», а ось по рублю - цілком можлива гра «на підвищення».

За прогнозами «Мінфіну» обсяги операцій складуть до 380-430 млн доларів при укладанні до 480-550 угод.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 25,80-26,00 і продаж 26,03-26,25 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 25,90-26,00 гривень та продаж 26,06-26,12 гривень.

Про тенденції на торгах за 16 квітня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним і міжбанківським курсом настрої респондентів щодо перспектив гривні на найближчі дні значно покращилися в порівнянні з понеділком і залишаються досить оптимістичними:

За офіційним курсом 38% (у понеділок було 29%) респондентів вважають, що долар буде нижче 26,00 гривень. 62% опитаних поки впевнені в його довгостроковому поверненні вище 26,01 гривень.

За міжбанківським курсом 32% (вчора було 29%) респондентів вважають, що курс опуститься нижче 26,00 гривень. 68% - очікують його довгострокового закріплення вище 26,01 гривень.

Прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара на завтра ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 квітня 2018, 13:29
#
Остатки слегка увеличились, это дало возможность доллару немного послу утреннего на пару коп падения, сейчас укрепиться на пару коп.
На самом деле колебания незначительны и нормальные.

Наличный тихо живет своей жизнью и слегка просел.
Видел даже курс 26,05 продажа по наличному.

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/115509/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися