Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2018, 13:54

ДФС перевірила законність штрафних санкцій главі Нафтогазу на 8,3 млрд грн

Перевірка скарги НАК «Нафтогазу» закінчилася, наразі готується документ щодо правомірності застосування штрафних санкцій Енергетичною митницею ДФС.

Перевірка скарги НАК «Нафтогазу» закінчилася, наразі готується документ щодо правомірності застосування штрафних санкцій Енергетичною митницею ДФС.
Фото: capital.ua

Про це повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

Він зазначив, що керівник НАК «Нафтогазу» подав не скаргу до ДФС, а відповідний позов у судову інстанцію. І на доручення президента України ДФС проводила перевірки щодо правильності та законності застосування штрафних санкцій до посадової особи НАК «Нафтогаз».

«Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатись його результатів», — зазначив Продан.

Він повідомив, що рішення про застосування штрафних санкцій було винесене Енергетичною митницею ДФС на підставі отриманої доказової бази.

«Що стосується перемоги НАК «Нафтогаз» у суді з Газпромом, я особисто вважаю це великою перемогою, але якщо законодавство зобов’язує митницю приймати відповідні рішення – я не бачу іншого механізму, як можна діяти інакше. Митниця виконує безпосередньо норми законодавства. Сьогодні виникло питання в документі, або ж в правильності документу, який став підставою того, що даний об’єм газу був від «Газпрому» наданий НАК «Нафтогаз-України», — підкреслив Продан.

За словами очільника ДФС між фіскальною службою та НАК «Нафтогаз-України» триває конструктивний діалог, а всі крапки над «і» у цій справі розставить суд.

«Те, що газ поставлений в межі митної території України, ні в кого не викликає сумнівів. Це підтверджено відповідним документом, який було надано Енергетичній митниці ДФС «Укртрансгазом», що контролює транзит і транспортування газу», — підкреслив Мирослав Продан.

Тому, за словами очільника ДФС, на підставі інформації «Укртрансгазу» Енергетична митниця ДФС і застосувала до керівництва НАК «Нафтогазу» штрафні санкції за не відображення відповідних сум в митній декларації, яка оформляється при перетині газу через митний кордон України.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що держфіскальна служба надіслала главі НАК «Нафтогаз» Андрію Коболєву два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд грн.

Коментарі - 2

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
16 квітня 2018, 13:59
#
Неплохо бы сотрудников энергтической таможни послать на таможенную территорию Украины с инспекцией — пусть посетят Донецк и проверят, действительно ли Нафтогаз в Донецке получал газ из РФ и куда он его дальше бесплатно отдал…

Наши таможенники — образец законопослушания, особенно на предмет взяток.
+
0
Тони Райт
Тони Райт
16 квітня 2018, 15:23
#
ГФС съезжает как школьники.
Пусть налоги соберут с ОРДЛО, если такие «умные».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися