Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 квітня 2018, 15:03

Криптовалютні мільярдери входять в 1% найбагатших людей планети

За даними швейцарського банку Credit Suisse, одному відсотку найбагатших людей планети належить 50,1% всього світового достатку, більш того, до 2030 року ця цифра може збільшитися до 64%.

За даними швейцарського банку Credit Suisse, одному відсотку найбагатших людей планети належить 50,1% всього світового достатку, більш того, до 2030 року ця цифра може збільшитися до 64%.
Фото: coinstelegram.com

При цьому в один відсоток найбагатших людей світу входять також криптовалютні мільярдери, пише Forklog.

Не менш цікаві цифри містяться в прогнозах Парламенту Великобританії.

«Після 2008 року стан 1% багатіїв збільшувався в середньому на 6% в рік — набагато швидше в порівнянні з 3% зростанням доходів інших 99% світового населення. Якщо так буде тривати і далі, стан найбагатшого 1% становитиме $305 трлн — в порівнянні з сьогоднішніми $140 трлн», — цитує видання недавній звіт британських парламентаріїв.

У доповіді Палати громад зазначається, що високій швидкості росту накопичень серед багатіїв сприяють їх інвестиції в бізнес, акції та інші фінансові активи.

З огляду на зростання популярності криптовалют, логічно припустити, що цей клас активів також присутній в списку інтересів найбільш багатих жителів планети.

Так, в січні сайт BitInfoCharts опублікував інформацію про нових мільйонерів, що з'явилися в результаті буму біткоіну 2017 року.

«Точно дізнатися це неможливо. Припускаю, що цифра коливається між 20 000 і 200 000 чоловік», — заявив тоді представник BitInfoCharts.

Це може означати, що, хоча б частина статків 200 000 чоловік, що входять в 1% найбагатших людей планети, була зароблена завдяки біткоіну. З огляду на те, що до 2030 року ціна на криптовалюту може значно зрости, збільшивши як саме багатство, так і кількість мільйонерів, цілком можливо, що власники біткоінів складуть істотну частку в відсотку людей, які контролюють дві третини світового статку.

За даними BitInfoCharts, на трьох найбільших на сьогоднішній день біткоін-гаманцях в цілому зберігається 424,407 BTC ($2,9 млрд за поточним курсом).

Для порівняння, статки найбагатшої в світі людини, засновника Amazon Джеффа Безоса, зараз оцінюється в $112 млрд.

Ходять чутки, що деякі з найбільших біткоін-гаманців і адрес належать ФБР, власником не менше 10 головних гаманців є таємничий творець біткоіна Сатоши Накамото, а ще 10 великими гаманцями володіють брати Уінклвосс.

Коментарі - 2

+
0
SergValin
SergValin
15 квітня 2018, 2:21
#
Интересно, почему Минфин не пишет о том, что когда хоть один даже не «криптовалютный миллиардер», а и «криптовалютный миллионер» эту самую «криптовалюту» пытается превратить в реальные деньги, «криптовалюта» рушится даже не на проценты, а в разы?
+
0
Миллиардер  Миллиардович
Миллиардер Миллиардович
15 квітня 2018, 9:10
#
Гривневыми депозиты удобнее вкладывать в Sky bank. Хорошая доходность.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися