Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 квітня 2018, 10:12

Індійських поліцейських звинувачують у вимаганні понад 200 біткоінів

Слідчий департамент індійського штату Гуджарат пред'явив звинувачення у викраденні, вимаганні та корупційній діяльності десяти офіцерам поліції.

Слідчий департамент індійського штату Гуджарат пред'явив звинувачення у викраденні, вимаганні та корупційній діяльності десяти офіцерам поліції.
Фото: newscientist.com

За версією слідства, підозрювані незаконно утримували місцевого бізнесмена і вимагали у нього понад 200 біткоінів, повідомляє Forklog.

За даними видання Ahmedabad Mirror, серед підозрюваних — дев'ять констеблів, місцевий інспектор поліції і цивільний «посередник». Їх звинувачують у викраденні місцевих жителів Шайлеша Бхатта, Кіріт Паладь і водія, званого Махіпал.

Стверджується, що поліцейські викрали їх, відвезли і на ферму і били, вимагаючи перевести більше 200 біткоінів — близько $1,3 млн за нинішнім курсом.

Бізнесмен Бхатт також був змушений заплатити ще одній третій стороні, щоб повернути свої біткоіни. У той же час начальник поліції Ашиш Бхатія зазначив, що в ході первинного розслідування поки що не було виявлено факту переказу 200 BTC — зараз правоохоронці займаються вивченням історії транзакцій.

«У своїй заяві Шайлеш Бхатт згадує переказ 200 біткоінів вартістю близько $1,8 млн з цифрового гаманця його бізнес-партнера Кіріта Паладії. Стверджується, що за звільнення з ферми було виплачено ще $5 млн. Згодом вони нібито передали ще $121 тисяч за повернення біткоінів. На даний момент доказів усіх цих згаданих транзакцій, не знайдено», — заявив начальник поліції.

В даний час троє з підозрюваних констеблів затримані, ще шестеро перебувають у розшуку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися