Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 квітня 2018, 17:14

Нардепи запропонували створити електронний реєстр всієї документації на будівництво

Нещодавно профільний комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства схвалив законопроект №7084, який передбачає запровадження процедури державної реєстрації майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва та майбутні об'єкти нерухомості.

Нещодавно профільний комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства схвалив законопроект №7084, який передбачає запровадження процедури державної реєстрації майнових прав на об'єкти незавершеного будівн
Фото: agroportal.ua

«Основною метою проекту закону є запобігання зловживань у сфері будівництва, подвійного продажу об'єктів будівництва та незаконної зміни технічних характеристик таких об'єктів», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Одним з головних нововведень стало те, що в законопроекті передбачено створення електронного реєстру проектної документації на будівництво, пише Сегодня.

Також пропонується запровадити державну реєстрацію майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва та майбутні об'єкти нерухомості.

Таким чином, нардепи пропонують:

  • встановити порядок ідентифікації об'єктів будівництва та присвоєння адрес закінченим об'єктам будівництва;
  • створити електронний реєстр проектної документації на будівництво;
  • ввести механізм державної реєстрації права власності на об'єкти незавершеного будівництва та майбутні об'єкти нерухомості;
  • встановити основні вимоги до порядку укладання, виконання та розірвання договорів купівлі-продажу об'єкта незавершеного будівництва та майбутніх об'єктів нерухомості;
  • встановити виключний перелік способів інвестування та фінансування будівництва об'єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб.
  • зобов'язати замовника будівництва розміщувати на своєму веб-сайті дані про об'єкт житлового будівництва (замовника будівництва, характеристику об'єкта, затверджену проектну документацію, хід будівництва, електронний форум інвесторів);
  • зобов'язати замовника будівництва в рекламі продажу житла вказувати адресу веб-сайту, де розміщені дані про житло;
  • заборонити рекламу продажу житла без розміщення на веб-сайті замовника будівництва інформації про об'єкт житлового будівництва.
  • встановити, що договір, за яким купується об'єкт незавершеного будівництва, недійсний в тому випадку, якщо право власності на такий об'єкт не зареєстровано в порядку, встановленому законом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися