Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2018, 12:55

Фінляндія видала повний пакет дозволів на будівництво «Північного потоку-2»

Фінляндія видала другий дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» в фінській винятковій економічної зоні.

Фінляндія видала другий дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» в фінській винятковій економічної зоні.
Фото: day.kyiv.ua

Про це йдеться у заяві Регіонального адміністративного агентства Південної Фінляндії, яке видало дозвіл, повідомляє ЄП.

Фінська влада затвердила детальний план будівництва і експлуатації 374-кілометрової фінської секції газопроводу «Північний потік — 2», загальна протяжність якого складе понад 1 200 км.

Перший дозвіл уряд Фінляндії на будівництво газопроводу в фінській винятковій економічної зоні видав минулого тижня.

У компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу «Північний потік-2», заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершено.

У компанії стверджують, що процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу — Росії, Швеції та Данії, йдуть за графіком.

Nord Stream 2 AG — компанія, створена для планування, будівництва і експлуатації газопроводу «Північний потік-2». 51% акцій компанії належать Газпрому.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту — у тому числі Польща, країни Балтії та Данія — стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від Газпрому, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Після зустрічі з Петром Порошенком 10 квітня в Берліні канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше визнала, що «Північний потік-2» є не лише економічним проектом, а слід враховувати його політичний фактор.

Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера. Варто зазначити, що в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу.

Коментарі - 4

+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
12 квітня 2018, 13:14
#
Согласно тому графику, что озвучивал Газпром, на украинскую ГТС в 2019 году, если новое транзитное соглашение будет подписано, придётся только 15,5 млрд кубометров транзита. Нафтогаз требует не меньше 40 млрд кубов. А вот на 2020й год, опять-таки если верить отставанию от графика запусков, на долю украинского участка может прийтись где-то 39млрд кубометров газа (это в том случае, если в Европе-таки остановят добычу газа в Голландии и спрос пропорционально увеличится). Тут уже выходит, будто бы и наши интересы учли. На Венгрию, Румынию всё-равно у нас нитку оставят, через нас самый короткий путь транзита, а вот из-за Турецкого потока южную скорее порежут.
+
+28
Mit Mitke
Mit Mitke
12 квітня 2018, 14:49
#
А сколько было пафоса и сказок от «мармеладного пана» о том (как и поддержки сказок «мармеладного» на МинФине от отдельных пользователей), что «нэ пройдуть москали зи своим Пивничным потоком 2» :) А в наших СМИ и по ТВ (особенно 5 канал ажжж на кое что изводился цитируя его) показывали, как он выпячивая грудь заявлял, то «СП-2» — это взятка Германии от РФ и нёс иную околесицу. Даже в Германию катался… правда как-то не столь пафосно о «потоке» говорил на брифинге с Меркель. И как другие власть имущие пытались впарить населению, что «не видать Северному потоку 2 берегов Европы», но, как всегда, реальность иная чем тот мирок, что строят политики и отдельные« граждане-патриоты».
Всё идёт по плану и судя по всему к 2020 году нам таки действительно оставят в районе 10-15 млрд.куб.м. транзита и на этом точка :(
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
13 квітня 2018, 1:45
#
Поглядим.
+
0
Миллиардер  Миллиардович
Миллиардер Миллиардович
21 квітня 2018, 16:05
#
Так а когда достроят?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися