Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2018, 19:35

У Газпрому немає іншого виходу, крім як виконати рішення Стокгольмського арбітражу — Петренко

Російський газовий монополіст Газпром не зможе не виконати рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з нього на користь НАК «Нафтогаз України» $2,6 млрд.

Російський газовий монополіст Газпром не зможе не виконати рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з нього на користь НАК «Нафтогаз України» $2,6 млрд.
Фото: pravlife.org

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу в Києві, повідомляє Уніан.

«Газпром не має іншого виходу, крім як виконати це рішення, виплати за яким будуть збільшені на відсоток пені, яка нараховується щодня. Це майже півмільйона доларів щодня», — сказав він.

За словами міністра, в разі невиконання рішення Нафтогаз зможе примусово стягнути майно Газпрому в іноземних юрисдикціях, включаючи газ у газових сховищах і кошти.

«Нафтогаз абсолютно правильно зробив, що пішов паралельним юридичним шляхом пред'явлення до виконання цього рішення Стокгольмського арбітражу в тих країнах, які є учасниками Нью-Йоркської конвенції і в яких є абсолютно очевидні активи боржника. Йдеться про газ у сховищах, про кошти, які розміщені на банківських рахунках», — підкреслив міністр.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 квітня 2018, 10:43
#
Мочить Мамонта нужно всеми способами, только тогда можно получить успех и победить его.
Все правильно делают!
+
+30
Zamechtatel
Zamechtatel
12 квітня 2018, 10:58
#
Тем временем, Финляндия одобрила строительство Северного потока-2 в свой акватории.

Вся эта бравада Нафтогаза приведёт исключительно к тому, что газпром подпишет контракт о прокаччке 15-20 млрд кубов и в первый год будет прокаччивать больше тк. альтернативные газопроводы готовы не будут. А при снижении до тех же 15 это убыточная история для Нафтогаза. А при условии, что газотранспортная система к этому времени потребует ещё и знаичтельных инвестиций в поддержние работоспособности и модернизацию, то эти 2,6 млрд от Стокгольма будут чуть ли не последним заработком на транзите газа.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися