Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2018, 15:10

НБУ інформуватиме про проведення інтервенцій на міжбанку

З 10 квітня 2018 року Нацбанк України розпочинає щотижневе оприлюднення інформації про проведення інтервенцій на міжбанківському валютному ринку у розрізі форм інтервенцій.

З 10 квітня 2018 року Нацбанк України розпочинає щотижневе оприлюднення інформації про проведення інтервенцій на міжбанківському валютному ринку у розрізі форм інтервенцій.
Фото: zn.uа

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається у повідомленні, стратегія валютних інтервенцій НБУ, що визначає політику регулятора на міжбанківському валютному ринку з вересня 2016 року, передбачає можливість Нацбанку здійснювати валютні інтервенції у чотирьох формах – валютний аукціон, інтервенція за єдиним курсом, інтервенція за найкращим курсом та адресна інтервенція.

«Національний банк надає пріоритет тим формам інтервенцій, за якими НБУ не пропонує, а приймає запропоновану іншими учасниками валютного ринку ціну. Такими формами інтервенції, де Національний банк виступає „прайс-тейкером“, є валютний аукціон та інтервенція за найкращим курсом», — йдеться у повідомленні.

Досі Національний банк інформував громадськість про проведення валютних аукціонів за результатами кожного аукціону в день його проведення, про проведення інтервенцій за найкращим курсом – щотижня, а також загалом про обсяг усіх валютних інтервенцій – щомісяця у прес-релізі про стан міжнародних резервів України та у статистиці зовнішнього сектору «Показники валютного ринку».

Відсьогодні і надалі в перший день кожного тижня Національний банк публікуватиме інформацію про обсяг проведення валютних інтервенцій у розрізі форм за підсумками попереднього тижня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися