Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 квітня 2018, 13:51

Audi може випустити власну криптовалюту

Audi в даний час тестує технологію блокчейн в своїх фінансових і логістичних процесах.

Audi в даний час тестує технологію блокчейн в своїх фінансових і логістичних процесах.
Фото: invictusnews.com

Таким чином німецький автоконцерн має намір підвищити безпеку і прозорість міжнародних ланцюжків поставок і підвищити ефективність бізнесу, повідомляє Delo.ua.

Автоконцерн випустив блокчейн-систему POC (Proof of Concept) в минулому році. Продукт пройшов тестування на IBM Hyperledger Fabric. Проект отримав виключно позитивні відгуки і зараз прийнято рішення активно його розвивати в глобальному масштабі.

Глава казначейства групи Audi AD Олександр Дітмейер заявив, що блокчейн може змінити принципи роботи компанії. Він також підкреслив, що, на його думку, в найближчому майбутньому виробник може випустити власну криптовалютe, яка буде засобом оплати товарів і послуг компанії.

BMW, Mercedes і Porsche теж недавно повідомляли про власні експерименти з технологією blockchain.

Так, Mercedes Benz випускає власну криптовалюту під назвою MobiCoin для винагороди водіїв, які дотримуються принципів еководіння (стиль водіння, що характеризується малою витратою палива і низьким рівнем викиду шкідливих газів в атмосферу).

Porsche поки тільки вивчає застосування блокчейна в своїх автомобілях, а BMW вже оголосила про співпрацю з китайським стартапом в рамках проекту по трекінг постачальників «чистого» кобальту для забезпечення поставок сировини відповідно до етичних норм.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися