Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2018, 16:03

Аудит ДФС: Платники податків сплатили 1,3 млд грн донарахованого ПДВ

У 2017 році за окремими найбільшими ризиками ухилення від оподаткування підрозділами аудиту ДФС було проведено 16,6 тис. позапланових перевірок, головний акцент у яких було зроблено на схемах руху ПДВ.

У 2017 році за окремими найбільшими ризиками ухилення від оподаткування підрозділами аудиту ДФС було проведено 16,6 тис.
Фото: positivepeople.md

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

У ході цих перевірок ДФС було відпрацьовано 6,2 тис. вигодонабувачів, 14,8 млрд грн схемного ПДВ, у тому числі 2,6 млрд грн ПДВ від ризикових імпортерів.

За результатами проведених заходів донараховано 16,2 млрд грн, з яких узгоджено 8,1 млрд грн з яких 1,3 млрд вже сплачено.

Типові порушення, які виявлялися позаплановими перевірками:

- нереальні операції з придбання товарів/послуг, які не вироблялись/надавались в обсязі, зазначеному в первинних документах, та/або неможливість їх реального постачання у зв'язку з відсутністю у постачальника ресурсів, необхідних для виробництва, зберігання та транспортування товарів;

- відсутність первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності та документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Значну кількість схем ухилення від оподаткування зруйновано в найбільш ризиковій сфері діяльності – обігу сільськогосподарської продукції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися