Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 квітня 2018, 9:53

В Україні будуватимуть по-новому

На сьогодні в Україні є чинними понад 180 будівельних норм, з них: 109 працюючих державних будівельних норм, інші — галузеві будівельні норми та СНиП. З них – 25% потребують перегляду.

На сьогодні в Україні є чинними понад 180 будівельних норм, з них: 109 працюючих державних будівельних норм, інші — галузеві будівельні норми та СНиП.
Фото: stroyobzor.ua

Про це під час брифінгу в УКМЦ щодо нововведень у ДБН заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні ми презентуємо чотири ключових стандарти, направлені на забудову території, вулиць і доріг населених пунктів, дошкільних навчальних закладів та шкіл. Важливою умовою їх розробки стало використання європейських стандартів і норм. Загалом перегляд ДБН – процес перманентний, адже наука не стоїть на місці, з’являються нові матеріали і технології будівництва, підвищуються вимоги до енергоефективності, екологічності тощо. Але разом з тим ми повинні пам’ятати, що найперша та найголовніша мета ДБН – це комфорт та безпека громадян», — зазначив Зубко.

Читайте також: Квітень. Нова порція акцій від забудовників

У 2017 році Мінрегіон затвердив 13 ДБН. Цього року заплановано перегляд 22 ДБН, наступного року – ще 30.

«Серед основних нововведень, які ми впроваджуємо — можливість розміщення у житлових будинках вбудованих дитсадків, введення нових термінів «Блакитна лінія» (обмеження висоти забудови на генеральному плані), «Зелена лінія» (обмеження забудови для збереження зелених територій), вимоги до створення інклюзивного навчального простору та безбар’єрного простору, можливість відкритого навчального простору — різноманітні варіанти організації навчання тощо», — розповів Зубко.

Читайте також: Мінрегіон дозволить розміщення вбудованих у житлові будинки дитсадків

За його словами, впровадження нових ДБН дадуть нову якість комфортного середовища безпосередньо для проживання громадян.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися