Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 квітня 2018, 13:49

Все дешевшає. Ціни на квартири в Києві в 1 кварталі

Ціни на квартири в Києві продовжують знижуватися. За підсумками березня вони впали на 2,9%. Такі дані наводить Domik.ua. З початку року квадратний метр вторинної нерухомості столиці втратив в ціні в середньому 1,3%.

За даними порталу, дешевшають і квартири в нових будинках, і біля метро. Зниження цін в березні в цьому сегменті — 2%, а з початку року — 1,3%. Квартири біля метро в березні подешевшали на 2,1%.

За перші три місяці поточного року цыни впали на дво- і трикімнатні квартири, в той час як однокімнатні, навпаки, подорожчали на 0,7%, а ціна квадратного метра «готельок» незначно коливалася. У підсумку, сьогодні вона така ж, як і на початку року.

Найбільше з початку року подешевшали двокімнатні квартири — на 3,1%, ціна «трьошок» змінилася незначно — мінус 0,6% з початку року.

Цікаво, що протягом минулого року, коли ціни на квартири на вторинному ринку росли, саме дво- і трикімнатні квартири дорожчали швидше за все, в той час як ціни на однокімнатні квартири «готельки» змінювалися повільно. Такі тенденції, скоріше, не показник попиту, а говорять про те, що продавці дво- і трикімнатних квартир більш гнучкі в питаннях ціноутворення і швидше реагують на тенденції ринку.

Порівнюючи ці показники з результатами 2017 року, побачимо зовсім різні тенденції. Якщо в минулому році зростання середньої ціни по місту відбувалося за рахунок цегляних новобудов, то в першому кварталі цього року вони не демонструють помітного зростання. За три місяці подорожчали «дореволюційні будинки», «сталінки» і, незначно, цегляні «хрущовки». У той же час найбільше втратили в ціні цегляні будинки пізньої радянської споруди, які в минулому році були одним з найстабільніших сегментів.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
4 квітня 2018, 15:15
#
К теме вчерашней заметки о страховке для застройщиков.

На этот раз нельзя не согласиться с депутатами Рады. Страховка у застройщика и работающих с ним профессионалов должна быть обязательно и без этого ни в одной цивилизованной стране мира строительство (да и не только) не ведётся. С одной стороны, это удорожит себестоимость продукта, повысит его качество и усложнит продажу. С другой — выбьет слабых застройщиков из экономического процесса.
Если рынок должен лопнуть, то лучше это сделать как можно быстрее и мягче. Процесс этот будет менее болезненный и натурально ускорен такой правильной и необходимой мерой как страховка.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися