Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2018, 13:47

Казахстан заборонить торгівлю криптовалютами та майнінг

Національний банк Казахстану підготував поправки в законодавство, спрямовані на посилення регулювання обороту біткоіна та інших криптовалют в країні.

Національний банк Казахстану підготував поправки в законодавство, спрямовані на посилення регулювання обороту біткоіна та інших криптовалют в країні.
Фото: money.sanook.com

Зокрема, регулятор має намір заборонити купівлю і продаж криптовалют за тенге, діяльність бірж в цьому сегменті, а також будь-які види майнінгу. Про це в інтерв'ю РІА Новини заявив глава Нацбанку Казахстану Даніяр Акишев, пише Forklog.

«Нацбанк дуже консервативно ставиться до цього питання, вітаючи тільки досить жорсткі обмеження. Тобто, ми хочемо заборонити купівлю-продаж криптовалют за національну валюту, ми хочемо заборонити діяльність бірж на цьому сегменті і будь-які види майнінгу», — сказав Акишев.

Він пояснив, що така позиція регулятора пов'язана з необхідністю захистити права власників криптовалют.

«Ми мінімізуємо ризики, пов'язані з національним ринком, але напевно ні у одного ЦБ немає повного функціоналу для адміністрування цього ринку на транскордонному ринку, тому, як мінімум, ми повинні купірувати цей ризик через національну валюту», — сказав він.

Акишев підкреслив, що жорстка позиція Центробанку щодо криптовалют підтримується більшістю державних органів Казахстану, оскільки криптовалюта є «ідеальним інструментом для відмивання грошей і для ухилення від оподаткування».

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 квітня 2018, 16:06
#
Акишев подчеркнул, что жесткая позиция Центробанка в отношении криптовалют поддерживается большинством государственных органов Казахстана, поскольку криптовалюты являются «идеальным инструментом для отмывания денег и для ухода от налогообложения».

И ни слова о финансировании терроризма и наркоторговли.
Неужели боятся задеть нежные чувства «старшего» брата.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися