Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 березня 2018, 12:50

Майнінг Ethereum на відеокартах приречений

Найближчим часом основними інструментами для видобутку однієї з найбільш затребуваних криптовалют — Ethereum — стануть спеціалізовані чіпи (ASIC).

Найближчим часом основними інструментами для видобутку однієї з найбільш затребуваних криптовалют — Ethereum — стануть спеціалізовані чіпи (ASIC).
Фото: news.bitcoin.com

Висока ефективність даних чіпів змусить власників «ферм» позбавлятися від відеокарт GeForce і Radeon, а також криптовалютних прискорювачів на основі графічних ядер NVIDIA і AMD.

Такий висновок напрошується з ознайомленням з матеріалом ресурсу CNBC, побудованого навколо листа клієнтам аналітика Susquehanna Крістофера Роланда, повідомляє 3DNews.

Минулого тижня фахівці Susquehanna здійснили поїздку в Азію, щоб глибше вивчити перспективи появи ASIC для Ethereum вже в найближчому майбутньому.

Як вдалося з'ясувати групі аналітиків в ході відрядження, відповідне рішення за авторством Bitmain — виробника 70-80% ASIC для видобутку Bitcoin — вже розроблено.

Поставки перших партій мікросхем замовникам заплановані на другий квартал. Слідом за Bitmain, за словами Крістофера Роланда, свої спеціалізовані чіпи для майнінгу Ethereum випустять як мінімум три інших розробника.

У Susquehanna поки не готові назвати точні цифри, що відображають перевагу ASIC Bitmain над NVIDIA GeForce і AMD Radeon, але, схоже, що покупка відеокарт для видобутку Ethereum незабаром втратить будь-який сенс.

У той же час повної відмови від GPU для майнінгу не передбачається з огляду на існування криптовалют, які успішно видобуваються на графічних адаптерах в домашніх умовах.

У будь-якому випадку, американські аналітики впевнені в значному зниженні обсягів продажів карт Radeon і GeForce здобувачам криптовалют. За оцінкою Susquehanna, реалізація GPU для обчислення віртуальних монет Ethereum сьогодні приносить AMD приблизно 20% виручки, а NVIDIA — 10%.

Відповідно, після виникнення грізної конкуренції графічним адаптерам з боку ASIC найбільше впаде попит на Radeon, і все це на тлі значного відставання AMD від NVIDIA в сегменті ігрових прискорювачів класу high-end.

На думку Роланда, курс акцій AMD в доступному для огляду майбутньому знизиться до $7,50 за одиницю, досягнувши мінімуму з листопада 2016 року, в той час як акції NVIDIA просядуть до $200. Запас міцності NVIDIA в цілому вище за рахунок геймерських переваг.

Коментарі - 6

+
0
xter
xter
31 березня 2018, 16:33
#
Нигде нет характеристик чипов, а спецы по трейдингу (Susquehanna) конечно по одному datasheet чипов asic сразу определят их эффективность.
Если будет реальный прирост, то можно на осень планировать дешево обновить видеокарту (возможно БУ).
+
+30
Ukrmercy
Ukrmercy
31 березня 2018, 16:45
#
Что-то Bitmain, которым предписывают создание именно асика по эфиру, никаких комментариев пока не давали. Зато ребятки из группы эфира ухмыльнулись и сказали что форкнут и сделают асики бесполезными, что они как раз могут сделать. При всём этом, это никчёмная новость, ведь даже не поинтересовались что на поставки нужно время, от 3 до 6 месяцев, что можно узнать по истории поставок асиков для битка, при этом всём- не интересовались тем что идёт разработка casper и что pow майнинг эфира обречён. Т.е. немного аналитики, собранных данных из оф. и открытых источников, и можно сделать вывод что это утка.
+
0
xter
xter
31 березня 2018, 16:49
#
Китайцам технологию продали задешево? По срокам как раз.
https://forklog.com/rossiya-proizvela-mikroprotsessor-kotoryj-v-35-raz-effektivnee-videokart-majnit-ethereum/
Больше, конечно, верится в попил бабла…
+
+12
Ukrmercy
Ukrmercy
31 березня 2018, 17:13
#
Во-первых, это пока только слова, без цифр, во-вторых технологию уже бы давно сша прикупили, либо смогут воспроизвести, в-третьих, это не очень эффективно когда уже все на pos переходят.
+
0
SergS7
SergS7
31 березня 2018, 21:26
#
Пишуть розробники, що змінити алгоритм крипти займає 3 місяці часу, спроектувати і налагодити виробництво асіка під новий алгоритм — 5 місяців. Було б бажання у розробників — бітмейн не встигне. Похоже, що бажання є, не хочуть допускати централізації майнінга в руках виробників асіків
+
0
02852914
02852914
1 квітня 2018, 0:37
#
Да ничего из этого не выйдет, думаю многим известно что когда курс Биткоина держался на уровне $1.000, все эти ASIC майнеры стоили в три раза дешевле от нынешней цены, сказались наценки наших перекупов и желание получить сверхприбыль у Китайских фабрик, поэтому экономически выгодно будет продолжать использовать и покупать новые «игровые» видео-карты даже после выхода в продажу этого Китайского хлама под названием ASIC-майнеры…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися