Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 березня 2018, 14:54

НБУ хоче змінити порядок міжбанківських переказів коштів в Україні

Національний банк пропонує внести зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті у зв’язку зі змінами українського законодавства.

Національний банк пропонує внести зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті у зв’язку зі змінами українського законодавства.
Фото: ibuh.info

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«З цією метою регулятор розробив проект постанови правління Нацбанку «Про затвердження змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в нацвалюті», — йдеться у повідомленні.

Проектом пропонується:

- скасувати обов’язок щодо використання печаток на документах, які подаються банком для відкриття та ведення кореспондентського рахунку, у тому числі в Нацбанку;

— визначити порядок дій у разі отримання повідомлення банку-кореспондента та/або обтяжувача про наявність підстав для звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на кошти на кореспондентському рахунку банку.

Крім того, Проектом пропонується внести інші зміни до Інструкції, що стосуються:

- приведення переліку рахунків, за якими не здійснюється зупинення видаткових операцій банку під час виконання документів про арешт коштів банку та рішень суду за зверненням контролюючого органу, відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків;

— оформлення в електронному вигляді дозволу на роботу банку в системі електронних платежів НБУ за відповідною моделлю обслуговування консолідованого кореспондентського рахунку та вимоги Нацбанку/ФГВФО на безспірне списання заборгованості з кореспондентського рахунку банку;

- визначення нового порядку резервування та відновлення функціонування системи електронних платежів Нацбанку України;

- приведення норм Інструкції у відповідність до змін, що відбулись у структурі Нацбанку.

Коментарі - 3

+
0
Остап Бендер
Остап Бендер
30 березня 2018, 16:14
#
Коли вже дозволять купувати валюту онлайн?
+
0
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
30 березня 2018, 17:55
#
Кстати, очень дельное замечание, учитывая то, что уже отменили предоставление паспорта при покупке/продаже валюты. Единственный банк где это было возможно до определенного времени это приват.
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
1 квітня 2018, 0:37
#
А тепер — лише продавати. Віртуальні доларові карти зараз лише через SWIFT можна поповнити.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися