Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 березня 2018, 13:17

Експорт товарів сповільнив зростання у лютому до 11%

У лютому експорт товарів сповільнив зростання майже до 11% у річному вимірі (р/р) попри збереження сприятливої цінової кон’юнктури для чорних металів, руд та зернових.

У лютому експорт товарів сповільнив зростання майже до 11% у річному вимірі (р/р) попри збереження сприятливої цінової кон’юнктури для чорних металів, руд та зернових.
Фото: marketsecrets.biz

Про це йдеться в повідомленні Національного банку.

«Погіршення показників експорту низки товарних груп насамперед відображало уповільнення зростання обсягів виробництва окремих галузей, а ускладнення транспортних перевезень через несприятливі погодні умови стало додатковим чинником», — повідомляє НБУ.

— Зростання вартісних обсягів експорту металургійної продукції сповільнилося до 24% р/р (з 36% р/р у січні) через ремонтні роботи на окремих металургійних заводах.

— Скорочення видобутку залізних руд у лютому порівняно з січнем зумовило менші темпи зростання їх обсягів експорту (7% р/р у лютому проти 25% р/р у січні).

— Після суттєвого зростання в січні (майже на 50% р/р) експорт машинобудування скоротився у лютому на 3% р/р, у тому числі через нерівномірність поставок цієї продукції протягом попереднього року.

— Після чотиримісячного падіння відновилося зростання експорту зернових культур (13% р/р) завдяки як зростанню світових цін, так і нарощуванню фізичних обсягів поставок.

— Високими темпами тривало зростання експорту м'яса та молочної продукції (34% р/р та 50% р/р відповідно).

Загалом за перші два місяці року експорт товарів зріс на 16,6% до $6,7 млрд.

Коментарі - 1

+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
30 березня 2018, 13:45
#
Неужто импорт вырос еще меньше, на 9.5%.
Это хорошо, большие перекосы платежного баланса нам не нужны.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.