Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 14:27

Уряд скоротив строки опрацювання будівельних норм

28 березня 2018 року Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність», розроблену Мінірегіоном.

28 березня 2018 року Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність», розроблену Мінірегіоном.
Фото: 1news.com.ua

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За його словами, згідно з постановою, процедури опрацювання ДБН додатково можуть бути скорочені на 30 днів.

«Сьогодні на засіданні Уряду прийнята важлива постанова щодо оптимізації строків оновлення ДБН, згідно з якою процедури опрацювання державних будівельних норм можуть додатковоскорочуватися на 30 днів», — сказав він.

За словами Парцхаладзе, у середньому перегляд і оновлення ДБН займає близько 1 року, і розгляди змін та погодження займають дуже багато часу.

Прийнятою сьогодні постановою оптимізуються строки повторного погодження проекту ДБН центральними органами виконавчої влади та його перевірки базовою організацією.

Ці процедури будуть застосовуватися тільки за необхідністю, тоді як раніше вони обов’язково займали додаткових 30 днів.

Згідно зі змінами до цього ж Порядку розроблення, погодження, затвердження і внесення змін до будівельних норм, внесених Урядом минулого року, процедури погодження і затвердження ДБН скоротилися вже на 60 днів за рахунок скорочення термінів підготовки та подання пропозицій до проектів ДБН та їх розгляду заінтересованими органами.

Таким чином, враховуючи попередні та теперішні зміни, строки опрацювання проектів ДБН скорочені на 3 місяці (90 днів).

Нагадаємо, 1 березня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №112 «Про внесення змін до Порядку розроблення, погодження, затвердження, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність», якою було оптимізовано та на 60 днів скорочено строки деяких процедур опрацювання ДБН – з 30-45 днів до 15 робочих днів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися