Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 11:30

Будні фрілансу: як не стати відлюдником, працюючи віддалено?

«У якийсь момент моєї фрілансерской кар'єри я почала відчувати себе соціальним відлюдником. Я вставала з ліжка і, Забуваючи змінити свою піжаму, приступала до роботи. Коли я це виявляла, було вже 6 годині вечора, а я ще навіть не прийняла душ. Єдиними, кого я бачила, були моя сестра і кур'єр». Це одкровення одного відбувся фрілансера.

Людина, що займається віддаленою роботою в домашніх умовах, так чи інакше, знаходиться в добровільному квартирному ув'язненні. І це не перебільшення. Зв'язок із зовнішнім світом з кожним наступним роком Позаофісне діяльності настільки стоншується, що потреба у взаємодії з суспільством стаёт все менше. Життя непомітно перетікає в інтернет, а разом з цим в особистості зріє щось на кшталт відлюдництва

Якщо ви займаєтеся віддаленою роботою і ніяк не ідентифікуєте себе з затворником, цей матеріал для вас. У ньому ви знайдете поради, які допоможуть зупинити процес перетворення в замкнутого і нелюдимого людини, поки він не запустився по повній програмі. Впевнена, що ви обов'язково розпізнаєте деякі ситуації і думки зі своєї реальності. І це прямий привід задуматися.

Відпочивайте незважаючи ні на що

Відмовляйтеся від практики брати в роботу якомога більше замовлень, мотивуючи таку поведінку бажанням поліпшити своє фінансове становище. Працюючи з ранку до ночі, ви, можливо, отримаєте задоволення від того, що ні сидіти штани, а маєте можливість заробити пристойні гроші. Але, часу для того, щоб їх гідно витратити у вас не буде. У гонитві за скаженими заробітками, ви позбавляєте себе радості відпочинку. А адже він корисний не тільки для розуму, але і для гарного тілесного самопочуття!

Працюйте далеко від дому

Змушуйте себе кілька разів на тиждень працювати в іншому місці. Коворкінг, кав'ярня або навіть квартира одного — відмінна альтернатива домашньому ув'язненню. Не замислюючись, міняйте локації, таким чином, отримуючи пристойну дозу нових вражень і натхнення. Корисно як для відпочинку, так і для роботи.

Відривайтеся від екрану ноутбука / комп'ютера

Чи не трапезувати на робочому місці! Сенс сидіти на нудній кухні, скажете ви, якщо можна під час обіду переглядати доступні замовлення на фріланс-біржі або вивчати нове ТЗ від замовника?

Я приведу вам три причини, за якими прийняття їжі за комп'ютером шкідливо. По-перше, концентруючись на екрані, ви з'їсте більше, ніж передбачалося, а разом з сидячою роботою це прямий шлях до ожиріння. По-друге, клавіатура входить в число найбільш грізних джерел мікробів і бактерій, тому є в її присутності небезпечно для здоров'я. І, по-третє, похід на сніданок, обід і вечерю, це хоч якийсь рух в нескінченному просиджуванні за робочими проектами.

Так, і коли з'являється день без замовлень, які не присвячуйте його перегляду фільмів в інтернеті, упорядкування документів на робочому столі ноутбука або пошуку потрібних товарів на інтернет-майданчиках. Вимкніть свою робочу машину і займіться чимось корисним.

Виходьте на вулицю

Як би банально це не звучало, але, правда, виходьте! Не дозволяйте онлайн-шопінгу витісняти з вашого життя традиційні походи по магазинах. Виходьте в люди і спілкуйтеся! Нехай навіть з хамським продавцями. Відпрацьовуйте на них вміння не реагувати на критику і вчіться працювати з запереченнями.

І не чекайте гарної погоди. Повірте, без бажання виходити, вона не настане ніколи! Буде то вітряно, то холодно, то жарко… А життя тим часом йде, біжить, летить.

В жодному разі не в свята! Тільки у вигляді рідкісного винятку і з перспективою гарного заробітку. Відзначайте Новий рік, День народження, 8 Березня і інші святкові дні в колі друзів або близьких. Насолоджуйтесь нічогонеробленням і веселими посиденьками серед людей, яким ви цікаві.

За тим же принципом ставитеся і до вихідних. Не завантажуйте себе роботою в суботу та неділю. Якщо вас звуть за місто, вирушайте! Там чекають нові враження і стовідсотковий релакс. А в понеділок робота буде робитися в рази швидше і з особливим натхненням. Перевірено особисто.

Балуйте себе

Те, що ви не ходите на роботу кожен день не означає, що ваш гардероб повинен складатися з джинсів і двох футболок, а зачіска обмежуватися домашнім підстриганням. Дозволяйте собі виглядати стильно, навіть будучи фрілансером. Зі свіжим манікюром і друкується легше. Це факт.

А ще обов'язково балуйте себе різними хобі. Напевно, ви мрієте навчитися танцювати, грати на гітарі, вивчити італійську. Так виділіть час для занять! Це допоможе переключитися і отримати нові емоції, що теж корисно для підвищення працездатності. І забудьте про онлайн-уроки і навчання по скайпу. Тільки в реалі, і з живим спілкуванням!

Яка перспектива стати Робінзоном Крузо?

Ігнорування вищеописаних правил в 90% випадків приведе вас прямо до відлюдництва. Тривале фріланс існування досить сильно впливає на сприйняття життя і, на жаль, не завжди в кращу сторону. В першу чергу, перетворенню в затворника схильні люди, які не мають других половинок, а також самотні мами.

Бувають і інші випадки, коли вроджені соціофобія вибирають фріланс як єдиний прийнятний варіант роботи. Це цілком нормально, і навіть відмінно! В даному варіанті все закономірно і правильно з психологічної точки зору. Але, коли нормальна людина впевнено йде по шляху зречення від суспільства і зовнішнього світу, це лякає. Так точно бути не повинно!

Вам може здаватися, що все у вашому житті відмінно і нічого страшного не відбувається, адже кожен сам вибирає, як йому існувати. Однак, наслідком тривалого самітництва часто буває депресія. І тут вже не до роботи буде. Хмарно прокрастинація наздожене вас, і ніхто не буде намагатися вас врятувати. Друзі та близькі до цього часу давно забудуть, як ви виглядаєте. І той стакан води з бородатого анекдоту, таки не буде кому подати.

Все ще вірите, що відлюдництво — це не про вас?

Коментарі - 1

+
0
Rabotyahoff
Rabotyahoff
28 березня 2018, 12:39
#
> То, что вы не ходите на работу каждый день не означает, что ваш гардероб должен состоять из джинсов и двух футболок, а прическа ограничиваться домашним подстриганием

СЯУ, что можно стричь себя самому
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися