Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2018, 12:54

Стало відомо, скільки Ілон Маск буде заробляти в найближчі 10 років

Інвестори компанії Tesla Inc. нарешті прийняли рішення, як оплачувати працю генерального директора Ілона Маска.

Інвестори компанії Tesla Inc.
Фото: usmagazine.com

Щоб зацікавити Маска, йому було вирішено не платити фіксовану зарплату, а компенсувати працю акціями компанії, повідомляє Автоцентр.

Тепер Маску буде проведено 12 траншей, кожен з яких дорівнює 1% поточного числа акцій Tesla. У рік завдяки подібним виплатам Ілон Маск може отримати близько $2,6 млн.

При цьому ці виплати не будуть проводитися автоматично. Їх здійснення стане можливим тільки в разі виконання Маском певних цільових показників Tesla в наступні 10 років.

Таким показником, зокрема, є збільшення капіталізації Tesla до $650 млрд. Якщо ця вимога буде виконана, то загальна сума компенсації Маска становитиме $50 млрд.

Також за новими умовами угоди про компенсаційні виплати, Маск протягом найближчих 10 років не може піти з Tesla, і повинен працювати в ролі генерального директора, виконавчого директора або мінімум — керівника одного з проектів.

На даний момент Ілон Маск є володарем 20% акцій Tesla, а капіталізація компанії складає менше $60 млрд.

При цьому, як сказав в інтерв'ю сам Маск, в найближчі роки він збирається сам виконувати обов'язки генерального директора, але не виключає можливість передачі керуючих функцій наступнику.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися