Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 березня 2018, 20:04

Найголовніше за тиждень: Держборг, Ryanair, легалізація «самобудів», держбюджет-2017 і кешбек

Перший пішов. «Дочки» російських держбанків йдуть з України

На початку цього тижня одна з «дочок» російських держбанків — БМ Банк — офіційно оголосила про вихід з українського ринку. Цю заяву складно назвати несподіваною, банк давно готувався згорнути діяльність. Однак здача ліцензії БМ може стати передвісником виходу з країни й інших фінустанов з російським держкапіталом.

Порошенко вперше назвав, скільки залишилося активів банків на окупованій території

Президент Петро Порошенко заявляє про те, що на окупованій території залишилося активів банків на $5 млрд.

Держборг України до ВВП в 2017 році знизився з 80,9% до 71,8%

Співвідношення сукупного державного (прямого) та гарантованого державою боргу України до ВВП за 2017 рік знизилося з 80,9% до 71,8%.

Регулятивний капітал банківської системи зріс до 122 млрд грн

Регулятивний капітал банківської системи України зріс з початку 2018 року на понад 6 млрд грн і на 1 березня становить 122 млрд грн.

Ryanair виконуватиме авіарейси до України з 6 європейських країн

Лоукостер Ryanair почне виконувати авіарейси до України з 6 європейських країн. Польоти почнуться в кінці жовтня 2018 року.

Рада дозволила легалізацію «самобудів» до кінця 2018 року

22 березня 2018 року Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №3696 щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Amazon або Apple. Як і коли можна буде купити акції глобальних корпорацій в Україні

На початку лютого українцям дозволили купувати акції відомих іноземних компаній, причому не десь за кордоном, а відразу на нашому ринку. Тобто для того, щоб інвестувати в Apple, Amazon або Tesla, виводити валюту за кордон буде не обов'язково. Досить звернутися до місцевого брокеру і подати заявку в Національний депозитарій України (НДУ).

Квартири в Києві та регіонах. Ціни в березні

Вторинний ринок нерухомості все ще не вийшов зі сплячки. Ціни на купівлю квартир в столиці практично не змінилися. У регіонах також панує повний штиль. «Мінфін» подивився, скільки коштували квартири в Києві і регіонах в кінці березня.

Кешбек. Скільки банки платять клієнтам

Банки заманюють клієнтів всіма правдами й неправдами. Останнім часом банки активно просувають новий «пряник» — кешбек. Деякі банки навіть готові повертати до 20% за покупки, тільки б змусити українців оформляти платіжні карти.

Україна розірвала програму економічного співробітництва з РФ

21 березня Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку про припинення РФ дії програми економічного співробітництва між Україною та на 2011-2020 роки.

До кінця року долар подорожчає до 28,5 грн — прогноз експертів

До кінця 2018 року гривня девальвує до 28,5 грн/$ через дефіцит зовнішньої торгівлі та інфляції.

Мінфін у слайдах показав, як виконав держбюджет-2017

16 березня у Міністерстві фінансів відбулась публічна презентація звіту про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

День народження: 8 фактів про ПриватБанк

Сьогодні свій 26 день народження святкує ПриватБанк. За цей час він пройшов довгий та тернистий шлях від нікому не відомої фінустанови до одного з найбільш технологічно просунутих банків Європи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися