Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 березня 2018, 14:52

ДФС показала Стратегію розвитку до 2020 року. Презентація

Державна фіскальна служба презентувала Стратегічні напрями розвитку до 2020 року.

Державна фіскальна служба презентувала Стратегічні напрями розвитку до 2020 року.
ДФС показала Стратегію розвитку до 2020 року/Фото: ukranews

За словами в.о. голови ДФС Мирослава Продана, у розробленій стратегії викладено бачення ДФС щодо змін, які необхідно впровадити в службі для забезпечення її якісного функціонування.

«Щодо реформування Державної фіскальної служби було дуже багато дискусій та спекулювань. Ми відійшли від цього, даючи змогу нашим законодавцям вирішувати це питання. І поки це триває ми визначили для себе стратегічні пріоритети нашої роботи на 2018 - 2020 роки, які можна зробити без зайвих слів чи змін глобальних процесів», – зазначив Продан.

Як розповів очільник ДФС, для визначення об’єктивної та незаангажованої оцінки діяльності служби була запрошена незалежна місія TADAT, яка використовується МВФ для визначення клімату, який сьогодні існує в податкових органах. Місія два тижні працювала в ДФС і вже на наступному тижні надасть фінальний звіт своєї роботи.

Однак, вже за попередніми висновками TADAT, процеси, які сьогодні функціонують в ДФС, є зовсім не критичними як це прийнято вважати.

У стратегії викладені основні напрями, за якими ДФС працюватиме протягом найближчих трьох років. Одним з них є продовження автоматизації всіх внутрішніх процедур діяльності ДФС.

Так, за словами очільника ДФС, протягом двох остання років було чимало зроблено для того, щоб Україна повернулася в міжнародну спільноту і особливо – інтегрувалася в митне суспільство.

«Робота митниці не може бути ефективною без взаємодії із митними органами інших країн. Без такого співробітництва митниця не може існувати. Адже боротьба з контрабандою, незаконним переміщенням товарів не може бути дієвою без залучення суміжної країни на кордоні, без спільних заходів. Саме тому цей напрям роботи для нас є дуже важливим», – підкреслив Мирослав Продан.

Загалом стратегія передбачає 9 основних ініціатив, по кожній з яких чітко викладені цілі їх реалізації. Серед них – розвиток сервісів, добровільність сплати податків, ефективне адміністрування податків, зборів та митних платежів, персонал тощо.

За словами Продана, заплановані завдання на 2018 рік вже практично виконано на 30%.

Коментарі - 4

+
0
OutofLaw
OutofLaw
23 березня 2018, 15:33
#
Недавнее снятие моратория на проверки бизнеса вот где стратегия зарыта
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
27 березня 2018, 14:11
#
Какие могут быть стратегии: купить квартирку-дом-машину новую, шашлыки пожарить, заодно не забыв пожарить бизнес, чтобы первые 2 условия сохранились.
+
0
Bura Tin
Bura Tin
31 березня 2018, 21:03
#
Да скоро некого жарить будет. «Своих» не пожарят, потому что потом их поджарят. А мелкий бизнес убивают полным ходом. Проверки, куча новых ограничений и т.д. Народ массово валит за границу, страна стремительно пустеет.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
31 березня 2018, 21:08
#
Ой, я вас умоляю: когда некого будет жарить из тех кого они считают терпилами- начнут друг-друга жарить. Ограниченный ресурс и всеобщая привычка жить нахаляву- просто так не исчезает.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися