Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 березня 2018, 17:36

Валютний ринок: долар дешевшає і це всіх влаштовує

У четвер долар продовжив падати на міжбанку. Основними причинами зміцнення гривні були досить активні продажі валюти експортерами для забезпечення бюджетних проплат.

У четвер долар продовжив падати на міжбанку.
Фото: pexels.com

Сесія пройшла за не дуже стандартним сценарієм. Курс відразу просів з 26,30/26,34 гривень до 26,24/26,28 вже в першу годину торгів, після чого завмер на цій позначці вже до самого закінчення дня. Причому, якщо до 11:30 у деяких великих учасників торгів і спекулянтів ще було бажання спробувати зіграти свою гру, то вже біля 12:00 — цього не спостерігалося.

Створюється враження, що затишшя з невеликим трендом по зміцненню гривні поки влаштовує всіх — клієнтів, банки і сам НБУ.

Регулятор і готовий би був активно поповнити ЗВР, але сам ринок не дозволяє цього зробити. За перші три дні тижня Нацбанк тільки у вівторок виходив з викупом валюти через тихий «запит кращого курсу» у обраній двадцятки банків і скупивши 10 млн доларів по 26,31 гривень фактично утримав курс від подальшого падіння. Сьогодні НБУ також не виходив на торги в більш публічному форматі — аукціону. Основну частину пропозиції валюти поглинає сам ринок за рахунок збільшення скупки валюти великими імпортерами енергоносіїв.

Змінять цю ситуацію майбутні вливання в банківську систему відшкодуваня ПДВ, а потім — наближення закінчення місяця. Поки ж те, що відбувається на торгах можна назвати боями місцевого значення.

Головні події 22 березня на міжбанку:

1. Курс долара знизився на 6 копійок — з ранкових 26,30/26,34 до 26,24/26,28 гривень до кінця сесії;

2. Нацбанк не виходив на торги в більш публічній формі аукціону;

3. Зареєстровано 650 угод на суму $479,34 млн по середньозваженому курсу 26,2536.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися