Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 березня 2018, 14:47

Данилюк: МВФ проти «нульової декларації»

Міжнародний валютний фонд виступає проти проведення в Україні податкової амністії.

Міжнародний валютний фонд виступає проти проведення в Україні податкової амністії.
Данилюк: МВФ проти "нульової декларації"/Фото: vesti-ukr.com

Про це міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«МВФ проти податкової амністії в будь-якій формі. Вони проти, так як досвід інших країн демонструє, що далеко не скрізь це спрацювало. Перш, ніж вводити „нульову декларацію“, потрібно провести консультації: показати МВФ, а головне — всім українцям, для чого це потрібно і в якому пакеті будемо вносити», — сказав він.

За словами Данилюка, відомство розглядає ініціативу щодо внесення законопроекту про «нульову декларацію» і непрямі методи в пакеті з BEPS, проте підкреслив, що це не пов'язані між собою кроки.

«Інша справа — разове розкриття інформації про майно перед початком міжнародного обміну інформацією, так зване voluntary disclosing. Це стандартна процедура, яка проводилася багатьма країнами перед початком обміну інформацією. Зараз ми з НБУ і експертами вивчаємо такий досвід для вироблення проекту закону», — додав міністр.

Коментарі - 3

+
+39
Andrey DNK
Andrey DNK
22 березня 2018, 15:09
#
«показать МВФ, а главное – всем украинцам, для чего это нужно и в каком пакете будем вносить» лучше поясните не для чего это нужно, а для КОГО это нужно… что-то мне подсказывает, что 95% украинцев это до одного места, а вот как раз тем кто имеет деньги с коррупции, отжима и взяток самое то.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
22 березня 2018, 16:12
#
Такой себе аккорд президентского и парламентского срока: мы должны узаконить то, что наворовали.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
22 березня 2018, 17:12
#
Вкатили бы такой вариант — нулевая декларация, НО если ты не в состоянии объяснить поступление средств, то 50% в бюджет:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися