Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 березня 2018, 13:30

Майже півмільйона українців оплачують проїзд електронними квитками

З початку 2018 року електронними квитками у міському транспорті за технологією QR-кодів оплатили поїздки понад 435 тисяч українців.

З початку 2018 року електронними квитками у міському транспорті за технологією QR-кодів оплатили поїздки понад 435 тисяч українців.
Фото: zik.ua

Сьогодні оплата проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою смартфону працює в міському транспорті 18 українських міст, повідомляє ПриватБанк.

Стартувавши на початку 2017 року у Львові, технологія оплати проїзду через смартфони вивела місто Лева у лідери за обсягами використанні е-квитків — з початку року там продано понад 300 тисяч QR-квитків.

У Дніпрі нарахували вже понад 50 тисяч користувачів електронного квитка. Третє місце за рівнем смартизації громадського транспорту посідає Миколаїв, де такою послугою з початку року скористувалися майже 35 тисяч пасажирів.

Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру.

Вартість проїзду не залежить від відстані, можна проїхати одну зупинку або весь маршрут. У разі пересадки з одного тролейбуса на інший доведеться купувати новий квиток. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня.

Коментарі - 2

+
+15
headshaker
headshaker
21 березня 2018, 14:27
#
Итого, чтобы проехаться в трамвае, нужно купить смартфон и вступить в интимные отношения с Приматом? Круто! Впрочем, способствует здоровому образу жизни — пешком спокойнее и проще.
+
0
0xFF
0xFF
22 березня 2018, 9:58
#
Щоб проїхати в трамваї потрібно мати гроші і купити квиток як і раніше. А хто вважає зручнішим використовувати безготівкові розрахунки, той може використати смартфон з приватом. Як показує практика, для використання приват24 високий IQ не потрібен. Впевнений — у вас все вийде.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися