Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 березня 2018, 12:46

ДФС назвала, до якого числа можна перестати бути «єдинником»

Платник єдиного податку може самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом. Про це повідомили у головному управлінні ДФС у Запорізькій області.

Платник єдиного податку може самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом.
Фото: dtkt.ua

Такий перехід відбувається з першого числа місяця, що настає за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (пп. 298.2.2 Податковог кодексу). Порядок подання такої заяви затверджено наказом Мінфіну України від 20.12.2011 р. № 1675.

Заява подається за тією самою формою, що і при обранні або переході на спрощену систему оподаткування. Потрібно лише поставити позначку про відмову.

21 березня – останній день подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з II кварталу 2018 року.

Зазначена заява подається до контролюючого органу не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року).

Заяву можна подати в один із таких способів:

  1. особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
  2. надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  3. засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Виключення з реєстру платників єдиного податку у разі подання платником податку зазначеної заяви здійснюється в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися