Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2018, 8:52

У Києві заарештували шахрайку, що вкрала 250 млн грн в Укргазбанку

Столична прокуратура і Нацполіція затримали підозрювану в організації злочинної схеми по заволодінню коштами державного банку ПАТ «Укргазбанк» в сумі 250 млн грн.

Столична прокуратура і Нацполіція затримали підозрювану в організації злочинної схеми по заволодінню коштами державного банку ПАТ «Укргазбанк» в сумі 250 млн грн.
У Києві заарештували шахрайку, що вкрала 250 млн грн в Укргазбанку/Фото: capital.ua

Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

«Встановлено, що в 2015 році зазначена особа, під виглядом надання послуг за рішенням проблемної заборгованості банківських установ, навмисне і за попередньою змовою з іншими особами, організувала підробку низки документів щодо відчуження кредитного портфеля державного банку ПАТ „Укргазбанк“, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, для реалізації злочинного плану зловмисниця створила ряд фіктивних підприємств, призначивши їх керівниками підконтрольних осіб, і залучила як співвиконавців інших осіб, які підшукали нотаріуса, який засвідчив незаконні оборудки, і здійснювали інші дії, необхідні для здійснення злочинної оборудки.

Внаслідок зазначених дій банк був позбавлений права вимоги по кредиту, а майно, що перебуває в заставі банку на суму 250 млн грн, незаконно вибуло з-під його іпотеки.

38-річній жінці повідомили про підозру в шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах, підробці документів, присвоєння владних повноважень, підкуп особи, яка надає публічні послуги і фіктивне підприємництво.

За клопотанням прокуратури зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування триває з метою встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 березня 2018, 9:42
#
Жесть схема. Нужно делать выводы и убирать лазейки. Нотариус осознанно или нет — уже попрощается со свей работой и волей на долго.
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
19 березня 2018, 11:46
#
Посидит дома, потом отпустят, как и нотариуса, если найдут. У нас самый гуманный суд в мире, если делиться.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 березня 2018, 16:42
#
Согласен. Могут и так. У нас Насиров, Кернес, Бриллиантовы прокуроры, решалы с Верховной рады по ископаемым до сих пор судят
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися