Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2018, 13:33

Компанія співзасновника Google тестує безпілотне літаюче таксі. Фото

Компанія Kitty Hawk, яку фінансує співзасновник Google Ларрі Пейдж, представила літальний апарат Cora.

Компанія Kitty Hawk, яку фінансує співзасновник Google Ларрі Пейдж, представила літальний апарат Cora.
Фото: newscult.com

Cora розроблявся протягом останніх восьми років, і компанія розраховує запустити службу безпілотного повітряного таксі в Новій Зеландії протягом трьох років, повідомляє ITC.

За даними The New York Times, компанія вже якийсь час розробляє мобільний додаток, який по зручності і простоті використання нічим не поступиться додатку популярного онлайн-сервісу замовлення таксі Uber, і почала таємно тестувати своє таксі з осені минулого року.

Найближчим часом прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн повинна публічно оголосити про підписання нової угоди з Kitty Hawk і приступити до сертифікації апарату. Переговори за участю різних регуляторів ведуться вже більше 18 місяців.

Що стосується безпілотного літального апарату Kitty Hawk Cora, він, як багато подібних проектів, є повністю електричним і використовує технологію вертикального зльоту і посадки.

Cora здатний транспортувати двох осіб (маса не уточнюється). Сумарна потужність електромоторів не повідомляється, але відомо, що апарат може літати на висоті від 150 до 900 метрів з максимальною швидкістю 177 км/год.

Одного заряду акумуляторів повинно вистачити на 100 км шляху. Розмах крил, по обидва боки яких розподілено 12 пропелерів (по 6 на кожну сторону), досягає 11 метрів.

У листуванні з NYT Ардерн зазначила, що Нова Зеландія має намір до 2050 року повністю перейти на транспорт з нульовим рівнем викидів в навколишнє середовище і проекти на кшталт безпілотної служби таксі Kitty Hawk є частиною цього амбітного плану.

У Kitty Hawk ж заявили, що вибрали саме Нову Зеландію з двох основних причин: перша – економіка, яка динамічно розвивається; друга — Головне управління цивільної авіації Нової Зеландії (орган, який регулює всі, що відбувається в повітряному просторі країни) користується повагою серед світової спільноти регуляторів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися