Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2018, 16:37

НБУ заохочує банки активніше здійснювати реструктуризацію кредитної заборгованості

НБУ уніс зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою Правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року.

НБУ уніс зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою Правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року.
Національний банк заохочує банки активніше здійснювати реструктуризацію кредитної заборгованості/Фото: day.kyiv.ua

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Зокрема, Національний банк:

● привів у відповідність дату початку відліку з датою початку запровадження нових підходів до визначення «непрацюючих» активів;

● уточнив порядок, обсяг та термін урахування банками вартості застави за «непрацюючими» кредитами;

● надав банкам право припиняти визнання дефолту боржників, кредити яких реструктуризовані відповідно до Закону України «Про фінансову реструктуризацію», без застосування мінімального періоду знаходження боржників у дефолтному класі (180/365 днів);

● відтермінував дату набуття чинності норми Положення № 351, що встановлює критерії для суб’єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку застави банків.

Відповідні зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику затверджено постановою Правління Національного банку України № 26 від 16 березня 2018 року, яка набуває чинності з 17 березня 2018 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися