Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2018, 14:28

Світовий банк: Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестабільною

Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестабільною, вразливість фіскальної системи за останні роки зросла.

Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестабільною, вразливість фіскальної системи за останні роки зросла.
СБ: Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестабільною/Фото: sharij.net

Про це заявила глава представництва Світового банку (СБ) у Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен, пише «Інтерфакс-Україна».

«Макроекономічна ситуація в Україні все ще нестабільна. Вразливість за останні роки навіть зросла, враховуючи той факт, що збільшилися витрати уряду, які підвищили мінімальну заробітну плату, пенсії та заробітну плату», — сказала Кахконен в інтерв'ю журналу «Новое время».

За її словами, СБ також непокоїться, як Україна фінансуватиме виплату заборгованості за зовнішнім боргом, пік якого припадає на кінець 2018 — початок 2019 рр.

Сама Кахконен наголосив: у разі непродовження програми співпраці з МВФ до України не надходитимуть кошти СБ, заплановані на підтримку бюджету та проведення реформ.

«Від МВФ залежить виділення грошей, які планував Євросоюз на покриття дефіциту бюджету. Ринки запозичення також негативно відреагують на цей сигнал», — зазначила вона.

Коментарі - 1

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
16 березня 2018, 16:03
#
«По ее словам, ВБ также беспокоится, как Украина будет финансировать выплату задолженности по внешнему долгу, пик которого приходится на конец 2018 — начало 2019.» — ответ для многих до какой поры пора запасаться валютой. потом будет 29+ — 30+
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися