Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2018, 12:32

ДФС: чи потрібно платити податки у разі продажу автомобіля

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна визначено ст. 173 Податкового кодексу. Про це йдеться у повідомленні головного управління ДФС у Рівненській області.

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна визначено ст. 173 Податкового кодексу.
Фото: dengi.ua

Так, дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа продавала або обмінювала протягом 2017 р. два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, то сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 5% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Фізична особа зобов'язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до органу фіскальної служби за місцем реєстрації (паспортними даними). Граничний строк подання річної податкової декларації для такої фізичної особи – до 1 травня 2018 року.

Крім того, фізична особа зобов'язана самостійно до 1 серпня 2018 року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан і доходи.

Коментарі - 1

+
0
sanch ☺
sanch ☺
8 липня 2018, 17:02
#
«Так, дохід фізичної особи від продажу… не підлягає оподаткуванню» Можно тут поподробнее.
Даже продавая б/у носки, я должен буду отрапортовать и заплатить 5+1,5 %, а если сделаю это через юр. лицо, то все 18+1,5 %.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися