Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2018, 19:06

НБУ продав будинок за 112 млн грн, отриманий в рахунок погашення боргів банків

Національний банк України реалізував об’єкт нерухомого майна за 112,6 млн грн (без НДС), отриманий у рахунок погашення боргів банків перед регулятором.

Національний банк України реалізував об’єкт нерухомого майна за 112,6 млн грн (без НДС), отриманий у рахунок погашення боргів банків перед регулятором.
Фото: biz.nv.ua

«Це – перша у поточному році успішно реалізована угода з майном, яке Національний банк отримав у рахунок погашення боргів банків перед регулятором. Станом на сьогодні Національний банк володіє нерухомим майном, отриманим у рахунок погашення боргів банків, на суму близько 31 млн гривень (ринкова вартість активів, за якою планується реалізація об’єктів).

Крім того, зараз у процесі прийняття на баланс перебуває ще декілька об’єктів нерухомості. Усі ці активи мають бути прозоро реалізованими, що дасть змогу частково повернути надане Національним банком рефінансування», – прокоментував заступник Голови Національного банку Роман Борисенко.

Продаж здійснено 29 січня 2018 року через Zakupki.Prom.ua – майданчик державних і комерційних торгів, офіційний учасник системи електронних державних закупівель ProZorro.

Вартість продажу за результатами аукціону в системі електронних торгів, які завершилися перемогою ТОВ «Укрбуд Девелопмент», становила майже 112,6 млн гривень (без НДС).

Варто зазначити, що у грудні 2016 року Національний банк отримав об’єкт нерухомості, розташований за адресою: м. Київ, пров. Лабораторний, 6, у межах виконавчого провадження за вартістю 258,3 млн гривень.

Приймаючи об’єкт на баланс, Нацбанк замовив послуги з незалежної оцінки майна для визначення його поточної ринкової вартості. За результатами цієї оцінки Національний банк прийняв майно на баланс за вартістю 120,7 млн гривень (без ПДВ), що враховує оціночну вартість об’єкту та витрати на послуги з оцінки.

Коментарі - 2

+
+15
Apollo17
Apollo17
14 березня 2018, 8:44
#
Чето в математике не то — владеет на 31 млн. а продал и взял на баланс больше 200 — где манипуляция
+
0
Vadim
Vadim
14 березня 2018, 9:13
#
НБУ владеет активами на 31 млн грн — недостоверная информация, источник не указан…
Правильный адрес объекта: ул.Лабораторная, 6
Лот изначально предназначался Укрбуду — оба «участника» торгов находятся по одному адресу и входят в группу Укрбуд https://prozorro.sale/auction/UA-EA-2018-01-10-000003-b/print/protocol/pdf
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися